Focuri vii și arome unice în inima Cetății Medievale. Târgu Mureș găzduiește primul Transylvanian Steak & BBQ Fest Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3360 Vizualizări

Focuri vii și arome unice în inima Cetății Medievale. Târgu Mureș găzduiește primul Transylvanian Steak & BBQ Fest

Cetatea Medievală din Târgu Mureș va deveni, în weekendul 10–11 mai 2025, epicentrul pasiunii pentru gătitul la grătar și al culturii BBQ. Prima ediție a Transylvanian Steak & BBQ Fest aduce în premieră națională două dintre cele mai prestigioase competiții gastronomice internaționale: SCA Double Steak și KCBS Master Series BBQ, marcând un moment istoric pentru scena culinară românească.

România, mai aproape ca niciodată de Campionatul Mondial SCA

Evenimentul, organizat de Asociația Visit Mureș, în parteneriat cu autoritățile locale și o serie de entități din industria gastronomică, are o miză importantă: câștigătorul categoriei „steak” din competiția SCA va primi un Golden Ticket, invitația oficială la Campionatul Mondial SCA din Statele Unite. Este pentru prima dată când România are oportunitatea de a fi reprezentată la această competiție de prestigiu, iar Târgu Mureș devine astfel un punct strategic pe harta globală a BBQ-ului, potrivit directorului Asociației Visit Mureș, Szántó Lóránt.

Directorul Asociației Visit Mureș, Szántó Lóránt

Festivalul nu este dedicat doar profesioniștilor sau pasionaților de gastronomie, ci promite o experiență completă și pentru publicul larg. Demonstrații live, ateliere pentru copii, workshopuri tematice și un târg culinar îi vor aștepta pe vizitatori în incinta cetății.

În cortul Modern Gastro, vor avea loc workshopuri de cafea, demonstrații de gătit, degustări de vinuri și discuții despre cultura gastronomică locală și internațională. Cei mici vor putea participa, cu înscriere prealabilă, la ateliere de pizza și kürtőskalács, cozonacul tradițional secuiesc.

Bucătari de top și produse locale de excepție

Pe scena centrală a festivalului se vor afla figuri cunoscute în lumea gastronomiei românești și internaționale. Printre aceștia, Radu Zărnescu, unul dintre cei mai carismatici promotori ai artei culinare, alături de echipele KicsiZsiga, The Beat of Grill & BBQ și Food’Venture, vor oferi nu doar preparate savuroase, ci și povești culinare captivante.

Evenimentul va găzdui și standuri de producători locali, printre care cramele Liliac, Petry, Ywine, Vie-Vin Lechința și distilerii artizanale precum Casa Pălincii Ardelene și Mihály Fruct. În zona de expozanți, participanții vor putea descoperi cuțite artizanale, condimente rare, carne maturată și echipamente de top de la nume precum Black Angus Farm, Szendo BBQ, mrFoc.ro și Boby Stălinescu, a menționat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc

Seară de jazz și atmosferă de festival

Seara de sâmbătă se va încheia într-o notă relaxantă, cu un concert de jazz, organizat de Centrul de Cultură, Artă și Agrement Târgu Mureș, care va întregi atmosfera vibrantă și sofisticată a evenimentului.

Participarea la festival este gratuită, însă accesul în zona de degustare este permis doar pe baza unui bilet achiziționat online, de pe site-ul bilete.visitmures.ro. La intrare, biletul va fi preschimbat într-o brățară de acces.

Transylvanian Steak & BBQ Fest promite să devină un reper anual în calendarul gastronomic al regiunii, punând Târgu Mureș pe harta festivalurilor culinare de talie internațională, spun organizatorii.

(L.P.)

Sursa foto: CJ Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!