
- redactia
- 0 comentarii
- 2471 Vizualizări
Mureș: Peste 50 de angajatori, premii de 5.000 de euro și un nou format de concurs la „Față în față cu angajatorii”
17 mai 2025Peste 50 de companii au participat joi, 15 mai, la evenimentul anual „Față în față cu angajatorii”, organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Evenimentul, dedicat studenților și rezidenților, a oferit oportunități concrete de carieră, dar și momente interactive prin concursul „Quizz Marathon”, aflat la a doua ediție.
Studenții au avut ocazia să interacționeze direct cu reprezentanții firmelor, să se informeze despre oferte de angajare și internship-uri, dar și să participe la activități pregătite de companii – de la provocări tematice, până la materiale promoționale precum pliante, termosuri și pixuri.
Concursul ”Quizz Marathon”: un format extins și digitalizat
Una dintre atracțiile principale ale evenimentului a fost ediția a doua a concursului ”Quizz Marathon”, o continuare a fostului „Tech Quizz Marathon”, inițial dedicat exclusiv studenților de la Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației. În acest an, concursul a fost extins pentru a include și studenți de la Facultatea de Farmacie și Facultatea de Economie și Drept.
„Anul trecut era focusat doar pe domenii tehnice, dar acum am trecut pe o abordare mai amplă”, a precizat Vasile-Daniel Ștefan, responsabil relații cu piața muncii în cadrul UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș.
Activitatea a implicat trei facultăți și a început la ora 11.00. Studenții au scanat un QR code la standurile marcate cu însemnul concursului, fiind direcționați spre o aplicație realizată de universitate, unde au răspuns la întrebări formulate și încărcate de angajatori. Primii 100 de participanți care au răspuns la toate întrebările au primit saculeți cu surprize, iar la ora 14.00 platforma s-a închis, clasamentul s-a generat automat, iar câștigătorii au fost premiați. Valoarea totală a premiilor a fost de 5.000 de euro, sumă oferită de universitate în colaborare cu partenerii din industrie.
Discursuri și parteneriate strategice
În deschiderea evenimentului, conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu, prorector pentru management economico-financiar, relația cu piața muncii și învățământ pre și postuniversitar, a mulțumit angajatorilor pentru implicarea lor și a evidențiat importanța colaborării dintre mediul universitar și cel economic. Au fost transmise mulțumiri speciale către conf. univ. dr. Gabriela Ștrand, lector univ. Sorina Moica – inițiatoarea concursului Quizz Marathon, precum și către prof. univ. dr. ing. habil. Liviu Moldovan, decanul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației.
Liviu Moldovan, prof. univ. dr. ing. habil. și decan al Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației, a subliniat într-un mesaj adresat participanților importanța învățământului dual, care presupune desfășurarea activităților academice 50% în universitate și 50% în companie. În acest context, a anunțat că Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației a autorizat deja șapte programe de studiu în regim dual, printre care: Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Inginerie Medicală, Automatică și Calculatoare, Inginerie Economică Industrială, Informatică, Energetică și Tehnologii Informatice, dar și un nou program – Inginerie și Management în Construcții. De asemenea, și Facultatea de Farmacie va implementa un program de Chimie Industrială în același format modern.
„Vă încurajez să transmiteți acest mesaj mai departe, către companiile din care faceți parte. Învățământul dual este un model de actualitate și o investiție în viitor”, a concluzionat prof. univ. dr. ing. habil. Liviu Moldovan.
Liliana BĂLAN
- Etichete:
- fata in fata cu angajatorii mures
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu