Home / Aquaserv / Lucrări efectuate de Administrația Bazinală de Apă Mureș la începutul lunii septembrie

Lucrări efectuate de Administrația Bazinală de Apă Mureș la începutul lunii septembrie

9 septembrie 2020: Barajul de Priză nr. 2 Târgu-Mureș

„Barajul de Priză nr. 2 Târgu-Mureș, este situat pe râul Mureș în Municipiul Târgu-Mureș și asigură alimentarea cu apă industrială pentru: Azomureș, Romgaz, Serele Primăriei Tg. Mureș.
Barajul a fost dat în folosință în anul 1976. Este de tip mobil, realizat din beton armat, cu 7 deschideri deversante de 14 m și 2 deschideri pentru spălări de 4 m.
Priza de apă combinată cu deznisipatroul fac corp comun cu culeea stângă a barajului.
Priza de apă este prevazută cu 8 ferestre echipate cu grătare metalice.
În anul 2019 au fost confecționate grătare noi în atelierele proprii ale SGA Mureș, iar în luna august 2020 au fost montate, cu ajutorul personalului specializat (lăcătuși mecanici, sudori) din cadrul sistemelor hidrotehnice.

Pentru aceasta lucrare au fost necesare 7,5 tone de confecții metalice și s-au realizat vopsitorii pe o suprafață de 450 mp, utilizând vopsea clorcauciuc.
Menționăm faptul că, a fost necesar scăderea nivelului râului Mureș în secțiunea amonte.
Mulțumim pentru colaborarea foarte bună cu AJVPS Mureș. Prin soluțiile adoptate nu a fost afectată fauna acvatică pe parcusul derulării lucrărilor.”

7 septembrie 2020: Decolmatarea Pârâului Hărănglab, executată de Formația Târnăveni – ABA Mureș

„Colegii de la SGA Mureș, Formația Târnăveni, au executat lucrări de decolmatare a Pârâului Hărănglab, până în amonte de loc. Hărănglab, Județul Mures, pe o lungime de 6.250 ml.
În ultimii ani, pe acest curs de apă s-au acumulat depuneri ce au condus la diminuarea secțiunii de tranzitare, existând riscul de a inunda gospodăriile și terenurile agricole aferente localitățiilor Deaj și Hărănglab.
Pentru rezolvarea acestor probleme se impune aducerea secţiunii de curgere la parametrii iniţiali prin lucrări de decolmatare a cursului de apă;
Pe acest curs de apă există o vegetaţie abundentă de arbori şi arbuşti, situaţie ce impune execuţia unor lucrări de curățare pe zona propusă pentru decolmatare.

Cursul de apă prezintă depuneri (colmatări) de aproximativ 30% din secțiunea transversală, de la confluență până în amonte de localitatea Hărănglab pe circa 6.250 ml.
Pământul rezultat din degajarea albiei este sistematizat de-a lungul cursului de apă cu buldozer pe şenile.
Vom reveni cu date de interes.”

7 septembrie 2020: Lucrări executate la zidul de sprijin al pârâului Măgheruș, zona Toplița

„Astăzi vă prezentăm lucrări executate la zidul de sprijin al pârâului Măgheruș, zona Toplița, de către colegii de la Formația Toplița.
O parte a acestor lucrări constă în asamblarea și instalarea de gabioane.
Dacă nu știați, gabionul este coșul de sârmă umplut cu pietriș, cu bolovani sau cu pământ care servește la apărarea malurilor și la construirea barajelor.
În cadrul aceleiași lucrări, o porțiune din dig a fost întărit cu zid de beton și cu subzidiri.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO-INTERVIU: Activitatea Palatului Copiilor din Târgu Mureș pe timp de pandemie

Iolanda Cătinean, directoarea Palatului Copiilor din Târgu Mureș, a prezentat marți, 23 februarie, starea activității …