Home / Altele / Concurs internațional de „Artă pentru pace și împotriva violenței“

Concurs internațional de „Artă pentru pace și împotriva violenței“

Distribuie

Fundația „Matica Mira“ din Novi Sad, Republica Serbia, anunță lansarea concursului internațional „Artă pentru pace și împotriva violenței”, anunț publicat pe pagina web a Ministerului Culturii, http://www.cultura.ro.

„Lumea este amenințată în primul rând de atacuri fundamentaliste, teroriste, apoi conflicte interstatale cu consecințe regionale și continentale, dificultăți economice, dezastre climatice extreme, prăbușirea statelor sau crizele țărilor și șomajul structural ridicat. Marea energie creatoare care este anihilată prin toate aceste conflicte reciproce ale umanității la toate aceste niveluri poate fi redirecționată și sincronizată în jurul fenomenului de comunicare tolerantă între diferiți oameni, adunând puterea tuturor oamenilor și nu creând conflicte între ei, prin adunare cuprinzătoare a personalității umane și nu divizându-le genele, sufletul și spiritul, prin strângerea de experiențe istorice pozitive și nu prin ștergerea lor, prin adunarea forțelor naturii și nu prin scindarea atomilor, repararea schimbărilor geoclimatice prin tehnologii noi care folosesc resurse infinite de energie și nu sursele finale, prin îmbunătățirea educației și sănătății, dezvoltarea compasiunii și conviețuirea cu ceilalți, totul pentru viitorul durabil al omului și al planetei Pământ”, explică organizatorii concursului.

În acest context, arta pare să fie singurul lucru care poate vorbi limbajul universal al înțelegerii pentru întreaga umanitate. Așa cum descriu inițiatorii evenimentului, este arta cea care înțelege că nu trebuie făcute noi diviziuni, că vechile diviziuni nu pot fi abolite prin violență și că matricele de pace pot fi create pentru a permite, pe de o parte, identificarea diferențelor, diviziunilor și conflictelor de interese, iar pe de altă parte, posibilitatea diferitelor intersecții și transformări, pentru a evita fricile, ura, violența și războaiele.

Detalii de participare

Lucrările se pot realiza după următoarele criterii: ​​angajament anti-război al non-violenței și menținerii păcii, ahimsa, critica narațiunilor stabile, noua spiritualitate, arta ascetică a libertății, valori artistice nou create fără anihilarea tradiției, arta către tradiție și reînnoire, arta ascetică și echilibrul, arta în diplomația menținerii păcii, viitorul artei de a menține pacea, arta inspirată din izvoarele armoniei, arta anti-apocaliptică a menținerii păcii.

Lucrarea se transmite sub forma unei fotografii în format electronic, dimensiuni 50 x 50 cm, cu formularul de înscriere completat, anexat și chitanța de plată scanată a taxei de înscriere pentru participarea la concurs. Aceasta trebuie trimis organizatorului prin e-mail în format JPG la rezoluția de 300 x 300 dpi.

Taxa de înscriere la concursul internațional este de 20 euro pentru studenți și tineri artiști cu vârsta de până la 25 de ani și artiști , pensionari peste 65 de ani

și 40 de euro pentru artiștii cu vârsta cuprinsă între 26 și 64 de ani. 

Potrivit sursei citate, competiția se adresează aplicanților internaționali, iar selecția se va realiza în două runde de jurizare, prima etapă se va desfășura în perioada 2-30 aprilie 2020. Aplicanții vor fi informați până la data de 1 mai 2022 dacă lucrarea le-a fost selectată. Cele 100 de lucrări selectate pentru a doua rundă de jurizare vor fi tipărite în format 50×50 cm și vor fi expuse la expoziția centrală din Sala Mare a Centrului Digital de Tineret din Novi Sad, în perioada 1-31 iulie 2022, vor fi prezentate presei și vor fi disponibile pe site-ul fundației. Cei trei câștigători vor fi anunțați până la 16 iunie 2022 și vor primi titlul de Cavaler al Artei Păcii al Fundației Matica Mira din Novi Sad.

Pentru mai multe detalii privind regulile de participare, alte criterii sau informații suplimentare, accesați pagina web a Ministerului Culturii, http://www.cultura.ro/oportunitati-concursul-international-de-arta-pentru-pace-si-impotriva-violentei

Sursă foto https://ro.depositphotos.com

Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.