PNA se teme de presă în procesul finanţiştilor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

PNA se teme de presă în procesul finanţiştilor

309_pna.gifPNA Târgu Mureş a cerut ieri strămutarea în procesul celor şase finanţişti, cauză aflată pe rolul Tribunalului Mureş. Deşi neconfirmată de către purtătorul de cuvânt al PNA Bucureşti, Gabriela Neagu, se pare că cererea de strămutare înaintată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost motivată prin presiunile pe care mass-media le-ar exercita în acest dosar. Bineînţeles, dacă acest motiv se confirmă, pro-curorii PNA ne vor întări şi mai mult suspiciunea că nu au nici un dosar şi că, de fapt, vor să-şi as-cundă incompetenţa dovedită în instrumentarea acestui dosar.
Vă reamintim că am arătat în mai multe rânduri probele subţiri pe care PNA le are în dosarele împotriva celor şase actuali sau foşti angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Publice Mureş, modul defectuos în care PNA a instrumentat aceste dosare, precum şi încălcarea unor drepturi elementare a acuzaţilor, mai ales a celui la apărare.
Revenind la proces, intrarea pe fond a cauzei a fost ieri din nou amânată, de fapt suspendată, din motivele arătate mai sus, urmând ca ÎCCJ să se pronunţe pe 24 martie asupra cererii de strămutare.
Instanţa de fond confruntată cu cererea de strămutare, o noutate în activitatea PNA Târgu Mureş, s-a pronunţat ieri doar asupra menţine-rii stării de arest preventiv a celor patru inculpaţi arestaţi. Astfel, în cazul lui Radu Ciortea, Adrian Boilă şi Eugen Negrea, completul de judecată a hotărât a n-oară, am remarca, punerea lor în libertate, prin dispunerea măsurii de a nu părăsi localitatea. În cazul lui Sorin Moldovan, cel de-al patrulea finanţist aflat în Penitenciarul Târgu Mureş, completul a decis trimiterea cererii de punere în libertate instanţei de fond, care urmează a se pronunţa pe 4 martie. Vom reveni în numerele viitoare asupra năstruş-nicei cereri a PNA. (L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE