Se pune sechestru pe IPJ Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

Se pune sechestru pe IPJ Mureş

IPJ Mureş, MAI şi IGPR au pierdut 9 procese în care 1.060 de oameni ai legii cer să li se restituie banii reţinuţi ilegal pe statele de plată în contul asigurărilor de sănătate pe vremea când aveau gratuit asigurat serviciul medical. Chestorul Vasile Cotoară şi-a anunţat superiorii şi cere deblocarea sumei cu pricina. Poliţiştii trebuie să încaseze circa 19 miliarde de lei, iar executorii judecătoreşti angajaţi în dosarele cu pricina ameninţă cu executarea silită a IPJ Mureş.
Poliţiştii mureşeni ameninţă prin intermediul executorilor judecătoreşti că pun sechestru pe bunurile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş. Aceasta după ce instanţa de judecată le-a admis acţiunile prin care oamenii legii cereau să li se înapoieze sumele reţinute ilegal pe statele de plată în contul asigurărilor de sănătate. În această situaţie se află 1.060 de poliţişti mureşeni din care 35 de pensionari şi 1.025 de poliţişti activi.
"Până la data de 25.01.2005 suma totală se ridică la 18,7 miliarde de lei, dar această sumă creşte cu fiecare zi de întârziere", a declarat şeful IPJ Mureş, chestorul Vasile Cotoară, care a mai spus că a raportat ministrului Administraţiei şi Internelor că situaţia este critică, IPJ Mureş riscând să rămână cu bunurile sechestrate. "În cele 9 cauze sunt nominalizaţi executorii judecătoreşti care ameninţă IPJ cu aplicarea sechestrului asigurător. Conducerea Inspectoratului a solicitat MAI, Direcţiei de Contencios Judiciar şi conducerii IGPR alocarea sumei de bani stabilită prin cele 9 sentinţe", a mai precizat şeful IPJ Mureş. Precizăm că poliţiştii mureşeni, respectiv cei de la Sighişoara, au fost primii din ţară care au dat în judecată IPJ, MAI şi IGPR pentru recuperarea acestor bani. Tocmai din acest motiv, şeful Poliţiei Sighişoara, Ioan Corman, a fost eliberat din funcţie în urma unui control la comandă efectuat de echipe ale Corpului de Control al ministrului.
Maria CĂLIN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE