Interdicţie la frontieră pentru microbuze Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Interdicţie la frontieră pentru microbuze

682_Interdictie.gifIn urma valului de autocare întoarse de la graniţele mai multor ţări europene, Poliţia Română a propus Autorităţii Rutiere Române ca microbuzelor cu un număr mai mic de opt locuri să le mai fie permisă trecerea peste graniţă.

Explicaţia dată pentru această propunere a fost uşurinţa cu care în spatele afacerii de transport internaţional de persoane se poate ascunde migraţia ilegală spre ţările europene.
Dacă această propunere va deveni act normativ, autovehiculele cu un 8+1 locuri, majoritatea celor efectuează transporturi spre vest, nu vor mai putea trece graniţa.
Legea se va înăspri şi în ceea ce priveşte amenzile, a căror plafon va creşte până la 50 de milioane de lei.
Dacă va fi pusă în aplicare, legea va închide, practic, firmele mici care se ocupă cu acest gen de transport, însă va favoriza firmele mari.
Constantin Costache, directorul unei firme care efectuează transport internaţional cu microbuse, ne-a declarat: "Pe noi nu ne va afecta, pentru că avem numai microbuze cu 18 locuri sau autocare, însă multe firme mici vor da faliment. Legea este într-adevăr necesară şi chiar dacă firmele mici vor fi închise, se va mai tempera corupţia la graniţă. ţn plus, pentru firmele mari, acesta va fi un ajutor important. S-ar putea ca şi nouă să ne crească cifra de afaceri".
Dacă pe lângă reducerea numărului de emigranţi ilegali mai adăugăm şi plusul de confort adus prin eliminarea acestor autovehicule incomode, legea ar putea fi una de bun augur.

Cătălin HEGHEŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE