O viaţă merită 1 % Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 22 Vizualizări

O viaţă merită 1 %

718_OViataMerita.gifSusţinută de autorităţile locale şi judeţene, campania SMURD “100% pentru tine, 1% pentru SMURD” a debutat oficial ieri. După succesul înregistrat acum trei ani, când campania SMURD pentru colectarea de fonduri în scopul achiziţionării unei ambulanţe de reanimare, a adunat în 3 luni 100.000 de dolari, SMURD are din nou planuri mari. Cu ajutorul noilor prevederi ale Codului Fiscal, prin care orice angajat poate redirecţiona 1% din impozitul pe venit către organizaţii neguvernamentale, SMURD doreşte să convingă mureşenii că viaţa este cea mai bună investiţie.
Într-o perfectă colaborare cu Prefectura, CJ şi Primăria Târgu Mureş, SMURD şi-a prezentat proiectele şi planurile pentru viitor. “În funcţie de suma care se va aduna, vom vedea care dintre planuri le putem realiza”, a precizat medicul coordonator SMURD, Raed Arafat. În cazul unei sume consistente, va începe construcţia noului sediu SMURD, care, în viitor, să devină centrul de urgenţă care să reunească şi Clinica ORL şi OMF. În cazul în care fondurile o vor permite, altă prioritate o constituie înlocuirea echipajelor din Deda şi Târnăveni, care funcţionează pe maşini vechi de 20 de ani. O altă investiţie, pe cale să se realizeze cu ajutorul CJ şi Primăriei Târgu Mureş este achiziţionarea unei ambulanţe cu echipament pentru reanimare, pentru care cele două instituţii au promis o investiţie egală, de 3 miliarde de lei fiecare. “În cazul în care mureşenii vor acorda acel 1% pentru SMURD trebuie să ştie că acea sumă va fi folosită exclusiv pentru modernizări şi investiţii, nu pentru a acoperi eventuale goluri din bugetul SMURD”, precizează Arafat.

Un drum la Finanţe

Singura problemă care ar putea apărea în ceea ce priveşte redirecţionarea acestei sume îi priveşte pe cei care beneficiază de o fişă fiscală regularizată. Aceştia trebuie să meargă personal la Finanţe şi să ceară o fişă pentru a redirecţiona 1% din venit către SMURD. “Sunt sigur că mureşenii vor face acest efort”, afirmă Arafat. În ceea ce îi priveşte pe aproape 100.000 de mureşeni, aceştia primesc fişa fiscală acasă şi pot completa direct datele SMURD. Rezultatele campaniei vor fi publice în decembrie, urmând ca investiţiile să se realizeze în primul trimestru al 2006. Susţinător al proiectului SMURD, prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, a promis că va înlesni informarea în ceea ce priveşte datele SMURD ce trebuie completate în declaraţia de venit, prin afişe informative. “Proiectul va porni şi în alte judeţe cu ajutorul prefecturilor. Din discuţiile purtate cu prefecţii de Alba şi Hunedoara, proiectul va demara pentu a colecta fonduri în scopul constituirii de echipaje SMURD”. În acelaşi timp, Prefectura va intermedia o înţelegere între primăriile din judeţ şi Consiliul Judeţean, pentru ca proiectul să fie susţinut în toate localităţile.

Implicaţii regionale

Proiectul se adresează exclusiv mureşenilor, Raed Arafat motivând decizia SMURD prin faptul că, în cazul unei campanii naţionale, nu se va şti de unde provin fondurile: “Anul viitor vom crea conturi diferite pentru fiecare judeţ”, a precizat Arafat.
Preşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita, a promis susţinere totală pentru proiect, dar şi pentru viitor. Astfel, în şedinţa de ieri a CJ urma să se discute parteneriatul dintre CJ şi Primăria Târgu Mureş pentru demararea construcţiei sediului dispeceratului integrat 112. Tot în perspectivă, pe 11 aprilie va avea loc o şedinţă ce va reuni şase preşedinţi de CJ şi şase prefecţi din judeţele vecine, pentru a se discuta o colaborare mai bună în ceea ce priveşte sistemul de urgenţă. În plus, medicul Arafat a precizat că autorităţile locale din Moldova se vor reuni sâmbătă pentru a discuta despre implementarea SMURD în respectivele judeţe.
Primăria Târgu Mureş va aproba suma de 3 miliarde de lei, pentru achiziţionarea unei ambulanţe pentru reanimare, proiect realizat în colaborare cu CJ.

Corina ALBOTA

Pentru noi este foarte clar ce însemnă SMURD şi nu cred că există cineva care să nu vrea să dirijeze acest 1% către progres. Totul se va întoarce în binele mureşenilor.

Ciprian Dobre, prefect

Sloganul campaniei poate fi tradus şi ca SMURD înseamnă viaţă. Vă asigur că CJ va susţine acest proiect.

Lokodi Edita, preşedinte CJ

SMURD este forţa centripetă, ne adună pe toţi, indiferent de meserie sau instituţie.

Marius Paşcan, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE