Florian Văidean se baricadează în PD Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

Florian Văidean se baricadează în PD Mureş

PD Mureş a reluat ofensiva înscrierilor unor membri dubioşi. Acest lucru tensionează din nou atmosfera în cadrul partidului, iar mai mulţi membri PD acuză actuala conducere a organizaţiei judeţene că prejudiciază imaginea partidului. Conflictul a pornit de la primirea în partid a fostului primar PSD de la Band, Florian Văidean, care a fost uns şi lider al organizaţiei locale a PD.

Democraţii mureşeni nu par impresionaţi de lista lungă a acuzaţiilor care atârnă de mandatele de primar ale lui Florian Văidean, fost membru al PUNR şi al PSD, fiin de acord cu acestuia în partid. Mai mult, afirmând că nu au avut organizaţie locală la Band, liderii judeţeni ai PD Mureş l-au pus pe Văidean în fruntea organizaţiei. Liderul PD Mureş, Dinu Socotar, susţine că atragerea lui Văi-dean şi a celorlalţi membri ai PUNR în PD face parte dintr-o strategie a partidului şi s-a făcut cu acceptul conducerii centrale a partidului după ce fuziunea celor două forma-ţiuni a eşuat.
"Am acceptat primirea domnului Văidean. Biroul Permanent Judeţean a luat decizia în urmă cu circa o lună. Nu ştiu ca domnul Văidean să fie urmărit penal", a declarat Dinu Socotar, care a mai adăugat că lui Văidean i s-a pus în vedere să-şi rezolve singur problemele personale pe care le are şi să nu aştepte ca partidul să-l scape dacă are probleme cu respectarea legalităţii.
"I s-a spus clar domnului Văidean că dacă se declanşează urmărirea penală, PD nu îl va apăra", a mai precizat li-derul PD Mureş, în timp ce două membre PD din Band, care se revendică drept fondatoare ale organizaţiei locale a PD cer excluderea imediată a lui Văidean din partid. Aces-tea spun despre Văidean că este "un personaj imoral, controversat şi anchetat penal", şi adaugă că fostul primar PSD din Band "beneficiază de a-portul unui număr redus de oameni, acoliţi ai săi şi complici la fărădelegile comise de acesta în timpul în care a fost primar". Totodată, semnata-rele memoriului adresat Bi-roului Permanent Judeţean şi conducerii centrale a PD, Marcela Rus şi Daniela Hal-beş, spun că Văidean a condus Bandul într-o manieră dezastruoasă. "Modul dezastruos în care domnul Văidean a condus comuna timp de 14 ani a atras oprobiul public al tuturor cetăţenilor comunei, iar felul în care a pierdut alegerile vorbeşte de la sine despre ca-pitalul electoral de care dispune", spun contestatarele lui Văidean, care sunt de părere că de pe urma acestei erori, relaţiile dintre PD şi PNL vor avea de suferit în judeţul Mu-reş.

Edy MÃRCUŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE