Ultimatum pentru turism Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Ultimatum pentru turism

1025_Ultimatum.gifPrimăria Târgu Mureş nu s-a hotărât încă dacă vrea să colaboreze cu Consilul Judeţean Mureş pentru deschiderea Biroului de Informare Turistică. Preşedintele CJ, Lokodi Edita, a dat un ultimatum. Conflictul este mediat de viceprimarul Târgu Mureşului, Czegzi Sandor (foto).

Iniţiativa Consiliului Judeţean de a promova potenţialul turistic al judeţului Mureş printr-un Birou de Informare Turistică este întârziată de Primăria Târgu Mureş. Deşi există o hotărâre de colaborare aprobată de Consiliul Judeţean încă din 7 aprilie 2005 şi CJ aproape a finalizat lucrările de amenajare, Primăria nu a răspuns încă ofertei ce urmăreşte crearea oportunităţilor de informare completă a turiştilor care ajung în Târgu Mureş. Preşedintele CJ a anunţat ieri că este ultima zi în care mai aşteaptă răspunsul Primăriei Târgu Mureş.

Dialog între surzi

Pe 7 aprilie 2005, CJ aproba printr-o hotărâre protocolul de colaborare cu Consiliul local Tîrgu Mureş în vederea promovării turismului în judeţ şi crearea unui sistem de informare a cetăţenilor pe această linie. CJ avea printre obligaţii asigurarea spaţiului de funcţionare şi a spaţiului expoziţional pentru materiale promoţionale şi de publicitate promovate de Consiliul local al municipiului Târgu Mureş. Consiliul local s-ar fi obligat să pună la dispoziţia CJ Mureş un spaţiu expoziţional în locurile destinate manifestărilor tradiţionale şi să participe la finanţarea cheltuielilor asigurării serviciilor publice necesare spaţiului.
Deşi, teoretic, dezvoltarea serviciilor publice are un rol important în creşterea şi valorificarea potenţialului economic şi cultural al judeţului Mureş şi există o strategie aprobată de dezvoltare a turismului în judeţ, instituţiile administraţiei publice locale nu reuşesc să se înţeleagă. „Am dat un ultimatum pentru astăzi (n.r. ieri) pentru ca Primăria să se hotărască dacă participă sau nu. Am aşteptat destul. Sunt nemulţumiţi de punctul de vânzare a presei, acesta nu încurcă cu nimic. Vom demara acest proiect şi fără Primăria Târgu Mureş”, a declarat preşedintele CJ Lokodi Edita.
„Mediatorul” conflictului, viceprimarul Czegzi Sandor, ne-a declarat că va încerca să răspundă în timp util. „Răspunsul este în curs de formulare. Există acel contract cu firma care difuzează presa, iar acum studiem evoluţia contractului cu dânşii, să vedem dacă le putem oferi un alt spaţiu. Dincolo de războiul declaraţiilor vă asigur că ne dorim ca finalul să fie constructiv”, ne-a declarat.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE