Profesorii lucreazã la character Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Profesorii lucreazã la character

3173_profesorii.gifProgramul "Character First!" (Mai întâi caracterul! ) va fi prezentat astãzi profesorilor mureşeni. Judeţul Mureş a fost ales judeţ pilot pentru implementare. Programul este dezvoltat prin Casa Corpului Didactic Mureş de Institute in Basic Life Principles şi Character Training Institute din S.U.A, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii.

Astãzi le va fi prezentat profesorilor mureşeni Programul "Character First !" ( Mai întâi caracterul!), program oferit de Institute in Basic Life Principles şi Character Training Institute – S.U.A, dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, prin Casa Corpului Didactic Mureş. Judeţul nostru a fost ales judeţ pilot pentru implementarea acestui program în ţarã. Formarea cadrelor didactice va fi asiguratã de Robert Greenlaw, instructor la Character Training Institute din Oklahoma, S.U.A.

Inedit pentru profesori

La promovarea programului, organizatã astãzi în sala festivã a Grupului Şcolar “Constantin Brâncuşi”, au fost invitate câte zece cadre didactice din fiecare unitate şcolarã de nivel gimnazial din zona municipiului Târgu Mureş. "Character First!" urmãreşte completarea serviciilor educaţionale furnizate de cadrele didactice de specialitate: învãţãtori, diriginţi, consilieri educativi, în direcţia formãrii personalitãţii proprii şi ale elevilor pentru o mentalitate, comportament şi atitudine bazatã pe caracter. "Viaţa societãţii noastre, a comunitãţii, a unitãţilor de învãţãmânt, prin evenimentele cotidiene subliniazã nevoia tot mai severã pentru o astfel de educaţie, rãmasã în ultimii ani în con de umbrã. Ar fi dezirabil ca intenţia acestui program, sã fie extinsã şi dincolo de spaţiul educaţional preşcolar, cãtre comunitate, adulţi, pãrinţi, grupuri sociale cu responsabilitãţi, prin şi printre serviciile cãtre comunitate oferite de Casa Corpului Didactic Mureş", informeazã directorul CCD Mureş, Nagy Edita. Programul nu este conceput ca un simplu curriculum, ci o unealtã de a preda orice altã materie. Dupã promovarea acestui program vor fi definitivate grupuri ţintã cu scopul formãrii cadrelor didactice. Cursurile de formare (de pregãtire a profesorilor) se vor desfãşura prin Casa Corpului Didactic Mureş, în module totalizând 20 de ore. Acestea se adreseazã în primul rând cadrelor didactic consilieri educativi, diriginţi , învãţãtori sau profesori de gimnaziu, care în acest an şcolar, vor pilota programul în cel puţin 15 unitãţi de învãţãmânt din judeţ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural , la clasele I, a V-a şi a IX-a. "În prezent tocmai elaborãm un proiect de extinderea a programului. Trebuie sã ne motiveze în acest sens succesul acestui program, care este folosit în aproximativ 3000 de şcoli din SUA şi în peste 20 de alte ţãri", mai aratã directorul CCD Nagy Edita.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE