Johnny Winter, prezent la Sighişoara Blues Festival Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

Johnny Winter, prezent la Sighişoara Blues Festival

8_e7a0e7.jpgDacă anul trecut monştri sacri ai cinematografiei precum Gerard Depardieu şi Harvey Keitel gustau din farmecul medieval al Cetăţii Sighişoara, nici muzica nu se lasă mai prejos, ediţia din acest an a Sighişoara Blues Festival, care va avea loc în perioada 23-25 februarie, va beneficia de prezenţa unui monstru sacru al blues-ului. Americanul Johnny Winter va concerta  joi, 23 februarie, în a doua seară de festival. Cu o carieră muzicală împresionantă în spate, în 1988, Johnny Winter a fost introdus în Fundaţia Blues Hall of Fame iar în 2003, el a fost clasat pe locul 74 în celebra revistă Rolling Stone în selectul top “100 Greatest chitaristi din toate timpurile.”
Happy Birthday, Johnny!
Momentul prezenţei celebrului muzician va fi completat de un al moment special,  la Sighişoara, Johnny Winter îşi va celebra cei 68 de ani, pe care îi va împlini chiar în ziua recitalului de pe 23 februarie. “Vom pregăti cum se cuvine un “La Mulţi Ani” pentru acest imens muzician. Sperăm să fie o surpriză şi pentru el. Îi pregătim o şampanie, trupa îi va cânta un “La Mulţi Ani”, cred că doar o dată-n viaţă ai privilegiul să ai oaspete un muzician de talia sa care să-şi serbeze şi ziua cu acest prilej. De-abia am reuşit să-l aducem la Sighişoara, el nu mai prea iese prin Europa din cauza distanţei şi cu greu am reuşit să-l aducem la Sighişoara. Din fericire păţim ca şi cu toţi muzicienii de la celelalte ediţii, curiozitatea e mare la ei, având numele grele din lumea bluesului care au fost la ediţiile anterioare, se uită şi văd că nu e de joacă cu acest festival. Ştiu de Cetatea Sighişoara, şi în mediile lor au început să vorbească frumos de Sighişoara”, a declarat Ioan Lazăr, organizatorul Sighişoara Blues Festival.
Idolul lui Clapton

La finele lunii februarie, festivalul etalon al bluesului din România îşi va consemna episodul opt, prilej de bucurie şi satisfacţie pentru iubitorii blues-ului din România, care au avut parte de nume grele ale genului la cele şapte ediţii de până acum. “Pot spune că am avansat serios cu acest festival, pe an ce trece tot mai bine este organizat şi sperăm să nu îl pierdem, că ar fi păcat. De exemplu, dintre momentele memorabile amintesc prezenţa lui Lucky Peterson, în 2009, el a fost cam numărul unnu în ce priveşte oaspeţii festivalului de blues de la Sighişoara, dar acum un  un alt „number one” ne calcă pragul, Johnny Winter. Ca şi nume cred că este peste Lucky Peterson. Eric Clapton i-a fost elev, a fost idolul lui Eric Clapton, fapt ce spune multe despre acest mare muzician. Anii trecuţi nici măcar nu visam la un astfel de nume să concerteze la Sighişoara, dar iată că minunea este posibilă în acest an. Este o onoare pentru noi să îl avem oaspete de seamă la ediţia din acest an”, a precizat Ioan Lazăr.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE