Detalii despre viitoarea pistă de biciclete din Sângeorgiu de Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 392 Vizualizări

Detalii despre viitoarea pistă de biciclete din Sângeorgiu de Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Amenajare pistă de biciclete în comuna Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș, tronson I”, propus a fi amplasat în comuna Sângeorgiu de Mureș, sat Sângeorgiu de Mureș, strada Plutelor, Parcul Mariaffi, Lajos, Trestiei, Banyai, Apei Sărate, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului pentru Decizia etapei de încadrare, document făcut public în data de 20 octombrie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Comunei Sângeorgiu de Mureș și are ca temă amenajare Pista de Biciclete Tronson I, cu o lungime totală de 4.400 de metri și începe la strada Plutelor de la limita UAT dintre Târgu Mureș și Sângeorgiu de Mureș.

”Mergând pe această stradă traseul se intersectează cu un drum agricol și apoi la acest drum agricol trecând la un teren de sport – ACS Târgu Mureș 1898 – pe la intersecția cu strada Banyai Jozsef. De acolo traseul merge pe această stradă până la intersecția cu strada Trestiei. Traseul continuă pe strada Trestiei care este asfaltat și după mergând pe un drum agricol. De acolo traseul mai continuă în direcția est spre liniile de cale ferată pe o distanță de 150 de metri. Trecerea liniilor de cale ferată este posibilă prin construirea unui podeț. De la intersecția cu strada Wesselenyi Erzsebet traseul este prevăzut la un drum agricol până ajunge la strada Apei Sărate. De acolo traseul virează în direcția est spre Castelul Mariaffi. La sfârșit, traseul propus se împartă în două bretele, una spre Castelul Mariaffi și o altă bretea spre un complex cu construcții de producție”, se menționează în document.

În același document se mai precizează că viitoarea pistă pentru biciclete va fi organizată în dublu sens și va avea o lățime totală de 3 metri compusă astfel: 2 metri de pistă cu dublu sens, spațiu de siguranță de 0,5 metri în lateralele pistei.

”Suprafața acesteia va fi realizată dintr-un material rigid, stabil, cu un finisaj antiderapant, pe toată lungimea traseului”, se arată în proiectului pentru Decizia etapei de încadrare.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/ro/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE