FOTOREPORTAJ: Acțiune de ecologizare a lizierei pădurii din cartierul Mureșeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Acțiune de ecologizare a lizierei pădurii din cartierul Mureșeni

La inițiativa companiei mureșene InstGaz condusă de către Cătălin Șimon, director general, și a Ocolului Silvic Târgu Mureș, instituție a cărei activitate este coordonată de către Vasile Șandru, duminică, 19 noiembrie, în intervalul orar 9.00 – 14.00 în Cartierul Mureșeni la Liziera Pădurii UP 5 Ernei UA 705 s-a desfășurat o acțiune de ecologizare a fondului forestier.

Entuziasm și organizare impecabilă

La acțiune au participat aproximativ 80 de elevi și cadre didactice de la Colegiul Economic ”Transilvania”, Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai”, Școala Gimnazială ”Serafim Duicu” și Școala Gimnazială Nr. 7, precum și voluntari de la Direcția Poliția Locală Târgu Mureș, sub îndrumarea lui Vasile Sită. Un aport deosebit l-au avut și partenerii de la Exceptional Transports, Brutăria Eldi, Pacovis, Univers All, AgroRom Impex, Polaris M Holding Urban Grup Environment, societate care s-a ocupat de colectarea selectivă a deșeurilor și a pus la dispoziție sacii necesari ecologizării.

Gazda evenimentului a fost Școala Gimnazială ”Serafim Duicu” din cartierul Mureșeni în curtea careia a avut loc întâlnirea celor peste 100 de voluntari cât și toată logistica necesară acțiunii.

Vremea prielnică, energia elevilor și a echipelor de voluntari a făcut ca acțiunea să fie foarte reușită strângându-se nu mai puțin de 118 de saci deșeuri plastice, sticle, hârtie, ambalaje, cartoane, cauciucuri, textile, obiecte de mobilier, etc.

Participanții la eveniment au apreciat organizarea impecabilă care a revenit în sarcina companiei InstGaz, care au pus la dispoziția voluntarilor echipamentul de protecție – mănuși, veste, șapci, instruirea SSM, cortul unde s-au servit ceai cald, cafea, apă plată și minerală, cortul unde s-au servit sandviciuri. La final, organizatorii au organizat o scurtă festivitate de premiere unde fiecare voluntar a primit câte o plăsuță ecologică cu materiale didactice și bunătăți. În plus, biblioteca fiecărei unități de învățământ reprezentată la acțiune a fost dotată cu câte o boxă portabilă cu microfon și telecomandă, la nivel foarte performant.

Atât tinerii, adulți, voluntarii cât și cetățenii cartierului Mureșeni s-au bucurat pentru această zi în care s-au simțit utili aducându-și aportul pentru un mediu mai curat.

”Această acțiune face parte din strategia de mediu a companiei InstGaz, fiind unul din proiectele de Responsabilitate Socială. Felicitări și mulțumiri tuturor celor implicați în această acțiune care a presupus:  conștientizarea și educarea elevilor şi a cetăţenilor, cu privire la protejarea mediului înconjurător, reducerea poluării solului, apei şi aerului, protejarea naturii şi resurselor naturale, modul de colectare și sortare a deșeurilor, încurajarea activităților de voluntariat”, a declarat Florin Săliștean, director de Marketing și Comunicare al societății InstGaz.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE