Cristi Minculescu împlinește, astăzi, 65 de ani. Ce mesaj a transmis fanilor Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

Cristi Minculescu împlinește, astăzi, 65 de ani. Ce mesaj a transmis fanilor

Solistul şi compozitorul Cristi Minculescu s-a născut la 9 ianuarie 1959. Sute de urări au curs pe pagina lui personală de facebook.

„Voi, dragii mei, îmi faceți nu doar ziua de naştere, ci întreaga viața mai însemnatǎ şi mai frumoasă! Mulțumesc şi vă iubesc! „le-a răspuns solistul.

Cristian Minculescu, alături de formația Iris, al cărei solist este de peste 40 de ani, reprezintă simbolul rezistenței culturale pentru generații întregi de ascultători și iubitori de muzică rock în perioada comunismului, și, de asemenea, unul dintre puținii artiști care au făcut legătura între acele generații și cele actuale, el activând cu mare succes și după 1990, până în prezent.

Cristi Minculescu a dat probă pentru a fi solist al formaţiei Iris chiar de ziua lui, în 1980, reuşind să-i convingă pe membrii trupei cu vocea sa. Pentru a putea cânta cu formaţia, a renunţat la cursurile Facultăţii de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti.Trupa IRIS s-a impus drept cel mai solid nume al rockului românesc. A fost primul solist al unei trupe rock româneşti care a preluat modelul rock-operă dat de Freddie Mercury (Queen) în duet cu soprana Montserrat Caballe, înregistrând mai multe piese în duet cu soprana Felicia Filip, piese apărute pe albumul ”Iris Athenaeum” (2000).

La data de 6 octombrie 2007, Cristi Minculescu, alături de ceilalţi componenţi ai trupei Iris – Doru Borobeică, Ion Dumitrescu, Relu Marin şi Valter Popa – a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pentru promovarea rockului timp de treizeci de ani. A fost pentru prima dată când în România şeful statului acorda o astfel de decoraţie unei formaţii de muzică rock.

În 14 martie 2010, Cristi Minculescu a primit trofeul „Artistul anului” 2009 în cadrul celei de-a opta ediţii a Galei Premiilor Muzicale oferite de Radio România Actualităţi.

„Cristi Minculescu reprezintă, alături de Iris, simbolul rezistenţei culturale pentru generaţii întregi de fani rock în perioada comunismului şi, de asemenea, unul dintre puţinii artişti care au făcut legătura între acele generaţii şi cele actuale, el activând cu mare succes şi după 1990, până în prezent”, arată site-ul bestmusic.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE