Șase baschetbaliști mureșeni, convocați la a naţionalele U16 şi U18 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 320 Vizualizări

Șase baschetbaliști mureșeni, convocați la a naţionalele U16 şi U18

Selecționata feminină de baschet U16 a fost convocată la Alexandria, acolo unde antrenorul Mădălin Piperea le-a convocat şi pe jucătoarele din Târgu Mureş: Tania Șchiopu, Mărcuș Alexia şi Crina Teglas.

Tania și Alexia au făcut parte în sezonul recent încheiat şi din lotul echipei CSM Târgu Mureș de senioare, participantă în Liga Națională de Baschet Feminin (LNBF).

Potrivit CSM, Alexia a prins lotul de senioare de 11 ori, bifând aproape 16 minute pe meci, cu medii de 2,6 puncte, 1,8 recuperări şi 0,7 pase decisive.

Totodată, Tania a jucat tot în 11 meciuri la senioare, având în medie aproape 14 minute jucate, cu medii de 4,2 puncte, 19 recuperări şi 0,5 pase decisive.

Toate cele trei jucătoare sunt şi componente ale echipei Gladius Mureşul Târgu Mureş, medaliată cu bronz la Campionatul Național U17.

La băieţi, unul dintre jucătorii de bază ai echipei masculine de Liga 1 din cadrul CSM, a fost convocat pentru lotul naţional U18. Este vorba despre Kiss Roland care s-a alăturat coechipierilor la naţională în Bucureşti, unde se va afla în stagiul de pregătire până pe 3 mai.

Potrivit aceleiași surse, el a jucat în 21 de partide din Liga 1, unde a prins în medie 26 de minute şi 20 de secunde, având medii de 15,6 puncte, 3,8 recuperări şi 3,3 pase decisive cu o eficienţă de 13,9.

În același timp, alți doi jucători, Hadar Antony şi David Smeu, au primit invitaţie să facă parte din lotul U16 al României, care s-a reunit la Ploieşti pentru o pregătire centralizată tot până pe 3 mai.

Cei doi sportivi, pe lângă echipa de Liga 1 din cadrul CSM Târgu Mureş, mai fac parte şi din echipa LPS Târgu Mureș.

Anthony are 3 meciuri jucate pentru CSM 2 în Liga 1, iar David 15, cu aproape 15 minute jucate, şi medii de 5,5 puncte şi 1,7 pase decisive.

(D.C.)

Sursa foto: csmtgm.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE