Emil Pop, luptatorul cu pumni de otel Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

Emil Pop, luptatorul cu pumni de otel

p_8_1_b33389.jpg
Sportivul muresean Emil Pop este noul campion european la kikboxing full contact, categoria superpana (58,900 kilograme), titlu cucerit în data de 19 decembrie 2009 în fata luptatorului belgian Chiarelo Michel, la capatul unei dispute desfasurata în versiunea WKF în localitatea Toledo din Spania.

Victorie prin KO
Legitimat al clubului spaniol Gava, Emil Pop a reusit victoria prin KO, la sfârsitul reprizei a doua, fiind primul sportiv român care a reusit sa îsi adjudece acest titlu ca profesionist la categoria sa de greutate. „Sunt bucuros si vreau sa le multumesc antrenorilor pe care i-am avut în România, care mi-au dat încredere, cluburilor din Spania unde am activat si care m-au ajutat sa activez la profesionisti. Dar cel mai mult ma bucur ca am avut ocazia sa port cu mândrie steagul României. Nu ascund faptul ca sper ca într-o buna zi sa ma pot pregati alaturi de lotul national al României pentru ca sa pot aduce titluri tarii”, a declarat Emil Pop.
18 victorii din 26 de meciuri
Sportivul a început sa practice kikboxing în 1993 la Liceul Agricol din Târgu-Mures cu antrenorul Ioan Man, pentru ca un an mai târziu sa fie legitimat la CS Muresul din localitate unde a activat sub îndrumarea maestrului emerit Horvat Atilla. În România a mai luptat sub culorile cluburilor Vointa Reghin si Electromures Târgu-Mures. În 2002 mureseanul s-a mutat în Spania unde a fost legitimat la mai multe cluburi, Tundra Barcelo si Box Club Rayo Vaiecano, pentru ca din 2006 sa se transfere la clubul Gava, unde îi are ca antrenori pe Manuel del Rio si Luis de la Sagra. Sub culorile acestui club a disputat 26 de meciuri de american kikboxing (full contact), din care a câstigat 18 si a pierdut opt. În acelasi timp Emil Pop a disputat si zece meciuri la box profesionist din care a obtinut tot atâtea victorii, în cinci dintre confruntari învingându-si adversarii prin KO.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE