Voturi pentru 8 machete ale statuii lui Bethlen Gábor Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

Voturi pentru 8 machete ale statuii lui Bethlen Gábor

DSC_9371

Casa Teleki-Köpeczi, din Târgu-Mureș a găzduit joi, 21 aprilie, o conferință de presă cu tema prezentării celor opt machete a statuii Bethlen Gábor, supuse la vot. Cea mai bună creație va fi amplasată în oraș, iar cei interesați să le vadă, pot vizita locația mai sus amintită, respectiv colțul străzilor Revoluției cu Călărașilor.

Anul acesta sărbătorim 400 de ani de la semnarea de către Bethlen a documentului  ce îi conferă titlul de oraş liber oraşului nostru, motiv pentru care directorul Muzeului Județean Mureș, candidat la Primăria municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a inițiat un proiect de hotărâre privind amplasarea unei statui ce-l reprezintă pe marele politician. În așteptarea aprobării din partea arhitectului șef, acesta a lansat o campanie prin care tîrgumureșenii pot să voteze on-line varianta preferată.

”Ca și mărime, am dori o statuie care să se încadreze în zona construită, să nu fie mai înaltă de cinci metri, desigur, asta este foarte important, să fie armonios integrată în zona centrală a orașului. Credem că domnul Gabriel Bethlen merită să fie onorat de către orașul nostru, cu ocazia împlinirii a 400 de ani, fiind unul din ctitorii acestui oraș” a specificat Soós Zoltán. Jurizarea se va face 1/3 parte vot public, 2/3 parte votul juriului de specialitate. Votul public se încheie pe data de 27 aprilie, iar în 28 aprilie va fi prezentată macheta care a realizat cel mai mare scor.

Proiectul trebuie să fie votat de Consiliul Local Târgu Mureș pentru a putea fi pus în aplicare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE