Ministrul Cinteză vrea finanţele pe Internet Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Ministrul Cinteză vrea finanţele pe Internet

211_spitale-pe-net.gifO circulară a fost transmisă miercuri de către Ministerul Sănătăţii tuturor direcţiilor de sănătate publică din ţară, pentru ca unităţile spitaliceşti să fie informate de obligativitatea afişării pe site-urile proprii, în fiecare lună, a bugetelor de venituri şi cheltuieli.

Situaţia este cel puţin tragico-comică, din moment ce nici un spital din ţară nu are încă un buget pentru anul 2005, în lipsa unui contract cu casa de asigurări. Acesta poate fi încheiat doar în momentul în care normele de aplicare ale contractului cadru vor fi publicate integral în Monitorul Oficial. Una alt impediment ar fi acela că multe dintre spitalele din ţară nu au un site propriu de internet, iar soluţiile puse la dispoziţie de minister sunt la fel de hazlii: site-ul Ministerului Sănătăţii sau cel al Direcţia de Sănătate Publică. Informaţiile de pe respectivele site-uri sunt, într-adevăr, destul de recente, dar site-urile în sine lasă de dorit. Termenul dat Cinteză este de 10 zile, după care DSP Mureş trebuie să raporteze ministerului modul în care unităţile sanitare cu paturi din judeţ au respectat cerinţele ministrului.

În construcţie

Site-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tâgu Mureş este momentan “Under contruction”. “Într-adevăr, este inactiv, pentru că nu a mai fost cine să se ocupe de el. Dar, din moment ce este nevoie, îl vom face funcţional”, a asigurat Florin Buicu, director aministrativ al instituţiei. Problema nu este însă site-ul, ci banii: “Nu ne e greu să afişăm pe site aceste cifre, dar nu avem buget, din moment ce nu am semnat cu CJAS. Odată ce vom semna, pot să vă asigur că cerinţa ministerului ne avantajează”, explică Buicu. Acesta face referire directă la tariful pe caz pe care îl primeşte unitatea: 12.285.000 lei. “Asta, în condiţiile în care omologii noştri, unităţi clinice, de urgenţă şi judeţene din alte zone primesc între 12.400.000 lei şi 12.800.000 lei. Când vom publica cifrele noastre, se va vedea că noi primi mai puţin”.

Târnăveniul acceptă netul

Mircea Morariu, directorul Spitalului Municipal din Târnăveni, spune că acceptă măsura de transparenţă, dar aşteaptă mai întâi bugetul: “Oricum, era la vedere şi până acum. Într-adevăr, bugetul de venituri suferă modificări pe parcursul anului, dar oricum, realizam o raportare trimestrială către DSP şi minister”. În ceea ce priveşte hotărârea CJ Mureş de a supune discuţiei acordarea a 1 miliard lei pentru unitatea sanitară din Târnăveni, Moldovan speră ca măsura să fie acceptată: “Noi am avea nevoie şi de mai mult. Vom folosi banii la reparaţii capitale, dar şi pentru mici investiţii, pe care noi suntem obligaţi să le facem. Orice ban care ne vine în ajutor ne este de folos”.
Corina ALBOTA

CNAS – site expirat

Informaţiile de pe site-ul www.cnas.ro, adică modul în care ar trebui Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate să păstreze legătura cu asiguraţii, sunt vechi de un an. La capitolul mass-media, pe Infopress te aştepţi să găseşti măcar nişte detalii privind activitatea curentă a instituţiei. Surpriză, cel mai “recent” comunicat este datat 16 februarie 2004. În ceea ce priveşte Comunicatele pentru aceeaşi mass-media, ultimul publicat îl are în centrul atenţiei pe fostul preşedinte, Cristian Celea, mai precis conferinţa de presă în care acesta şi-a înaintat demisia. Se pare că, fără un şef de încredere, şi site-ul se duce de râpă! Sperăm doar ca ministrul Cinteză să nu aleagă vreun chat pe care să ţină legătura cu directorii DSP. Se ştie că şi sistemul sanitar poate contacta viruşi…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE