Sportivii au pus la zid Primăria Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Sportivii au pus la zid Primăria

492_sportivii.gifSupăraţi pe modul în care Primăria Târgu Mureş sprijină sportul, majoritatea participanţilor la şedinţa de bilanţ a Direcţiei Judeţene de Sport au acuzat instituţia condusă de Dorin Florea. Reprezentanţii cluburilor s-au plâns de modul în care sunt ajutaţi de municipalitate. În rest, raportul DJS arată că 2004 nu a fost un an tocmai rău din punct de vedere al rezultatelor.

Şedinţa desfăşurată ieri în Sala Mică a Prefecturii a început cu prezentarea raportului Direcţiei de Sport, făcută de directoarea Mărioara Bârsan. Conform celor spuse de şefa DJS, în 2004 a fost continuat cu succes procesul de reformă din sport.
În cadrul programului "Promovarea Sportului de Performanţă" au fost organizate anul trecut 35 de acţiuni, dintre care 33 de etape judeţene, pe 20 de ramuri de sport. În afară de aceste întreceri care ar trebui să propulseze în sportul de performanţă viitori participanţi la jocurile olimpice, în Mureş au fost organziate o serie de gale şi memoriale (Gala săritorilor cu prăjina, Gala săritorilor în înălţime, Memorialul Verzar etc.)
Dintre sportivii mureşeni care au făcut rezultate foarte bune în 2004, DJS i-a amintit în raport pe: Traian Rus (arte maţiale), Aurel Popa (modelism), Simona Maroşan (canotaj), Ioana Văidăhăzan (popice), Aurel Sâmpetrean (modelism), Daniela Oltean (patinaj), Norbert Trandafir (nataţie), Crina Hosu (volei), Imre Andreea (atletism), Viorel Bubău (Călărie), Lucian Logigan (Ciclism), Doina Baciu (popice) şi Daniela Muntean (popice).
Cele mai multe medalii au fost obţinute de Clubul Sportiv Mureşul.
DJS a considerat că un punct important din activitatea desfăşurată anul trecut a fost "Sportul pentru toţi", una dintre puţinele acţiuni consistente puse la cale de guvernanţi, pentru dezvoltarea sportului.
Pentru lucrări de reparaţii, întreţinere şi dezvoltare, pentru Sala Sporturilor, ANS a alocat în 2004 aproximativ un miliard de lei, sumă la care DJS a mai contribuit cu aproximativ 1, 2 miliarde de lei, bani obţinuţi din resurse proprii.
La nivel de judeţ s-au desfăşurat anul trecut 78 de competiţii. Cele mai reuşite întreceri au fost la: atletism, nataţie, lupte libere, popice, karate etc.
Printre punctele importante ale anului 2004 se numără şi inaugurarea Centrului Olimpic de Excelenţă – pentru handbal, din Sighişoara, un proiect demarat în urmă cu mai mulţi ani şi întrerupt pentru o vreme.

Critici pentru edili

Anunţarea sumei cu care Primăria Târgu Mureş a sprijinit sportul de performanţă în 2004 a stârnit rumoare în rândul celor prezenţi la şedinţă. E vorba despre "fabuloasa" sumă de 1,4 miliarde de lei, puţin mai mult decât a alocat Primăria Târnăveni. Nici Consiliul Judeţean nu a fost generos, având în vedere că a dat pentru sport aproximativ 800 de milioane de lei.
Revenind la Primăria Târgu Mureş, trebuie spus că ultima parte a şedinţei a adus un adrevărat tir de acuze la adesa instituţiei pe care o conduce Dorin Florea. Directorul Liceului cu Program Sportiv a spus că i s-au aprobat nişte bani pe care nu-i primeşte, cel al Clubului Sportiv Şcolar s-a plâns de faptul că Primăria nu pune în aplicare o hotărâre a CL, care prevede gratuitate pentru înotătorii de la CSS pentru psicină, iar restul au acuzat Primăria de lipsă de transparenţă şi subiectivism în alocarea de bani pentru sport. Toţi au fost de acord că sumele alocate de municipalitate pentru sport sunt jenant de mici.
La discuţii au fost prezenţi şi doi reprezentanţi ai celor două instituţii acuzate că nu se implică suficient în sprijinirea sportului mureşean: Emil Groza, vicepreşedintele CJ, şi Virgil Măceşan, reprezentant al Primăriei. Dacă Groza a vorbit doar generalităţi şi s-a retras apoi rapid, pe motiv că are o şedinţă importantă, Măceşan a fost nevoit să încaseze în locul primarului Florea şi al consilierilor toate acuzele şi nemulţumirile celor prezenţi.
În finalul şedinţei, şefa DJS Mureş a promis că va însuma toate problemele ridicate şi le va trimite apoi pe masa conducătorilor judeţului şi oraşului.

Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE