Oglindiţi în istorie Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Oglindiţi în istorie

950_Oglinditi.gifCu puţin timp înainte să fie primiţi oficial de mai marii oraşului şi ai judeţului în Sala de Oglinzi a Platului Culturii, fotbaliştii de la ASA au avut o întâlnire "în familie". S-au întâlnit în sala de protocol a Hotelului Parc. În jurul unei mese lungi s-au aşezat aproape 50 de oameni care au făcut istorie pentru fotbalul mureşean. Alături de foşti preşedinţi ai clubului, precum Pintilei sau Cacovean, au venit fotbaliştii care au jucat la ASA între 1967 şi 1985.

Bucuros de reîntâlnire şi uşor emoţionat, Bölöni a fost totuşi foarte relaxat şi le-a cerut tuturor să fie la fel: "Suntem prea serioşi. Vreau să fim ca pe vremuri, când jucam împreună", a spus antrenorul lui Rennes. Foştii fotbalişti au povestit tot felul de întâmplări din tinereţe iar glumele au dat culoare acestui moment. Urma o altă întâlnire, mai oficială, cea de la Sala de Oglinzi.
Cu puţin timp înainte de ora 12, frumoasa sală a Palatului Culturii mustea de nume mari ale fotbalului românesc şi mureşean. Bölöni, Piţurcă, Lăcătuş, Balaci, Tudorel Toica, Selymesi, Lung, Ţicleanu, Emeric Jenei, Fazakas, Hajnal, Czako, Solyom sau Kanyaro sunt doar câteva din numele celor care au stârnit admiraţia şi respectul oficialităţilor mureşene, al ziariştilor şi al publicului prezent la eveniment. Printre invitaţii de marcă s-a numărat şi cunoscutul crainic sportiv Cristian Ţopescu.
Rând pe rând, invitaţii lui Bölöni au fost premiaţi cu câte o diplomă şi un mic cadou, acordate de municipalitate.
Bölöni a profitat de prezenţa primatului Dorin Florea, omul care a promis atât de multe pentru fotbalul mureşean şi a făcut atât de puţine, şi, cu abilitate, l-a provocat pe edilul şef la un "exerciţiu" de voinţă: "Am văzut că s-au făcut câteva lucruri frumoase în Târgu Mureş, în ultimii ani, la care aţi avut şi dumneavoastră o contribuţie, dar să nu scăpăm din vedere şi acest sport atât de iubit de mureşeni, fotbalul". Bölöni a fost extrem de diplomat în discurs. Printre propoziţii, însă, se putea citi adevăratul mesaj, acela că municipalitatea şi primarul ar trebui să facă mult mai multe pentru fotbalul din Târgu Mureş, de fapt să facă ceva. Florea a dat de înţeles că a priceput mesajul, însă doar evenimentele din perioada următoare ne vor demonstra cât de mult va pune în faptă promisiunile şi intenţiile.
Al doilea punct important al întâlnirii de la Sala de Oglinzi a fost lansarea cărţii Gala Bölöni, scrisă de Florin Marcel Sandor, special pentru acest eveniment, după o muncă maraton de 3 săptămâni. Cu o prezentare grafică de excepţie, cartea – care face parte din colecţia ZIARUL de Mureş a editurii clujene Eikon – surprinde cele mai importante momente din activitatea de până acum a fotbalistului, antrenorului, stomatologului şi familistului Ladislau Bölöni, împletind evocarea istorică şi statistică cu o serie de întâmplări inedtite din viaţa celui mai mare jucător mureşean.
Imediat după lansare, cei prezenţi s-au înghesuit să cumpere cartea şi au făcut rând la autografe sau la poze cu vedetele. Cea mai importantă parte a spectacolului încă nu începuse…

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE