Regalul Bölöni Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Regalul Bölöni

951_RegalulB.gifMegaspectacolul susţinut în onoarea celui care a devenit pentru o seară răsfăţatul tuturor mureşenilor, Loţi Bölöni, a fost un mare succes. O succesiune de sport, artă, monden şi puţin show erotic – acesta a fost spectacolul care a adunat la Sala Polivalentă peste 3.000 de oameni. În plus, prezenţa unor vedete politice, dar mai ales din lumea sportului, au asigurat succesul evenimentului.

Spectatorii, tineri şi mai vârstnici, români şi maghiari, au trăit la unison nostalgia vremurilor când fotbalul era în apogeu, când ASA Târgu Mureş era echipa fanion, rivală de temut a Stelei.

Inflaţie de vedete

Spectatorii au venit cu câteva ore înainte de ora de începere, iar cei care nu au mai găsit locuri au stat peste şase ore în picioare, au aplaudat şi s-au bucurat de acest eveniment unic. Din sală, ca spectatori sau protagonişti, nu puteau lipsi politicienii. Au fost doi vicepremieri, Marko Bela şi George Copos, precum şi miniştrii Codruţ Şereş, Bogdan Olteanu, Borbely Laszlo, dar şi parlamentari de la putere sau din opoziţie. Timp de câteva ore pe toţi aceşti oameni i-a unit un singur lucru: admiraţia pentru un om care a demonstrat că poate aduna atâta lume la un loc fără a promite nimic, fără demagogie şi minciună. S-a cântat şi scandat în limbile română şi maghiară şi s-a demonstrat că aşa zisele animozităţi dispar atunci când numitorul comun este valoarea.
Chiar şi cei care au crezut de cuvinţă să-şi transporte de la Bucureşti fiţele şi aerele de vedete, Victor Piţurcă sau Giovani Becali, au reuşit cât de cât să intre în atmosfera civilizată de la Târgu Mureş. Marko Bela, destul de apatic şi poate trist din cauză că nu era el ţinta admiraţiei publicului, a stat în tribuna oficială alături de deputatul Kelemen Attila. Nu a vorbit cu nimeni şi a aplaudat cu zgârcenie. În schimb, soţia prefectului Ciprian Dobre şi iubita ministrului Olteanu s-au distrat copios. Cea din urmă doar până când Bogdan a intrat pe teren şi a dat peste hostess-ele mai puţin îmbrăcate. Domniţa în cauză, cu un aer intelectual datorat ochelarilor, chiar a pălit în momentul schimbului de tricouri cu manechinele, s-a îmbrăcat şi bosumflat, gata de plecare. Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul a fost pedepsit la revenirea în tribună. Dacă până atunci însoţitoarea îl mângâia cu tandreţe pe spate, tot restul serii a fost foarte distantă. În schimb Giuli şi Eduard Dobre l-au susţinut cu foc pe prefect, încurajându-l chiar şi când rata. Probabil că iubita lui Bogdan Olteanu s-a temut de reputaţia ardelencelor, de aici venind şi reacţia ei copilărească.

Fostele şi viitoarele glorii

Încă de la debut, evenimentul s-a arătat a fi un mare succes, asta datorită lui Loţi Bölöni, care s-a ocupat personal de fiecare detaliu, el fiind cel care a dat OK-ul pe desfăşurător.
Spectacolul grandios din Sala Polivalentă a început puţin după ora 17.
Primul invitat important al Galei, pe care publicul l-a primit cu mare bucurie a fost Cristian Ţopescu, cel care avea să prezinte spectacolul, împreună cu actorul Nagy Istvan. Din "programul" lui Ţopescu nu au lipsit aprecierile serioase, pertinente, dar şi glumele, poantele şi remarcile haioase. Foarte puţini dintre foştii fotbalişti invitaţi la Gală au scăpat de ironia amicală a marelui comentator.
Primii au intrat în teren micii fotbalişti de la FC Junior şi Kinder Sângeorgiu de Mureş, dar nu singuri. În cele două echipe au jucat şi câţiva dintre foştii fotbalişti de marcă invitaţi la Gală, cum ar fi Lăcătuş, Ţicleanu, Balaci sau Lăcătuş.
Puştii nu au fost deloc intimidaţi de prezenţa cunoscuţilor jucători. Dimpotrivă, au evoluat dezinvolt şi nu s-au ferit să intre la deposedare sau să ceară mingea, atunci când se impunea o pasă. O parte dintre spectatori chiar s-au amuzat copios atunci când unul dintre micii fotbalişti, coechipier cu Marius Lăcătuş, i-a strigat fostului stelist, poreclit Fiara, "las-o!", referindu-se la o mingea care îi venise bine şi pe care Lăcătuş a vrut să o preia. Fiara s-a conformat prompt. Foştii jucători au fost ca nişte adevăraţi Gulliveri în Ţara Piticilor, unii pe lung (Lung) şi ceilalţi mai mult pe lat.
În pauza primului meci, publicul din Sala Polivalentă a putut urmări o serie de proiecţii video cu momente importante din fotbalul românesc, care i-au avut ca protagonişti pe invitaţii lui Boloni.
Repriza a doua a meciului dintre copiii de la Kinder şi Junior a fost la fel de animată ca şi prima. Balaci, Ţicleanu sau Lăcătuş au fost când jucători, când arbitri. Toată lumea s-a amuzat copios, iar micii fotbalişti nu au scăpat ocazia să se fotografieze alături de fostele glorii ale fotbalului românesc.
După această partidă au continuat proiecţiile video, iar din program nu a lipsit nici dansul. Fetele trupei Arabesque au dat şi mai multă culoare spectacolului, urmărit chiar din primul rând şi de soţia lui Cristian Ţopescu, realizatoarea de televiziune Cristel Ungar.
În tribune tensiunea era în creştere. Urma meciul politicienilor, prilej de amuzament, de adrmiraţie ori de copioase huiduilei. Au fost de toate…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE