Picii ştiu cine-i Cuza Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Picii ştiu cine-i Cuza

Ieri, România l-a omagiat pe Alexandru Ioan Cuza. Şi ca sã dãm o lecţie celor care au uitat aceastã parte a istoriei, am intrat în câteva grãdiniţe din oraş, sã vedem cum sãrbãtoresc copiii şi dacã ştiu cine a fost şi ce a fãcut Alexandru Ioan Cuza.
Spre surprinderea noastrã, la Grãdiniţa numãrul 16, toţi copiii, atât cei din grupele pregãtitoare, cât şi cei din grupele mici şi mijlocii, ştiau Hora Unirii şi cine a fost şi ce a fãcut Cuza.
Asta, pentru cã în fiecare an de Ziua Naţionalã a României, ei pregãtesc serbãri destinate acestor evenimente pentru pãrinţi.
Chiar dacã sunt doar la grãdiniţã şi au mai puţin de şase ani, copiii au învãţat biologie, matematicã şi englezã, fac desen, lucru manual, ore de muzicã, de religie şi istorie. O materie care pentru mulţi dintre noi a fost poate prea grea sau plictisitoare, ei o învaţã din poveşti.
Atmosfera de sãrbãtoare nu s-a simţit în cursul zilei de ieri la fel ca în ziua de 1 Decembrie, dar cu toate acestea educatoarele nu au omis sã le spunã copiilor ce înseamnã ziua de 24 ianuarie pentru istoria românilor. Copiii au stat foarte cuminţi şi au ascultat cu mare atenţie aceastã bucatã de istorie.
"Noi încercãm sã le explicãm pe înţelesul lor, ce înseamnã o zi importantã din istorie, de ce este importantã, cine sunt oamenii care au scris istoria şi ce anume au fãcut ei. Este destul de greu, în unele cazuri, pentru cã ai în grupã şi copii în primul an şi în ultimul. Şi trebuie sã explici pentru înţelesul fiecãruia. E nevoie de rãbdare şi putere de muncã. Ei preferã sã se joace. Trebuie sã faci fiecare lecţie cât mai captivantã, cât mai interesantã, ca ei sã nu se plictiseascã şi sã reţinã esenţialul", a precizat Mariana David, educatoare. (S.S.) (V.Z.)

Cine este Cuza,
în viziunea celor mici.

Alexandru Ioan Cuza este domnitor. El a fãcut Unirea.
Alex, 4 ani

Astãzi este ziua lui de naştere.
Ioana, 3 ani jumate

Alexandru Ioan Cuza a spus oamenilor cã toţi sunt din aceeaşi ţarã.
George, 6 ani

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE