OTP Bank la Târgu Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 360 Vizualizări

OTP Bank la Târgu Mureş

3200_otpBank.gifOTP Bank România a deschis vineri la Târgu Mureş o nouã sucursalã. Conform strategiei de dezvoltare, OTP Bank România anunţã 70 de unitãţi operaţionale pânã la sfârşitul anului. Noua sucursalã oferã produse şi servicii bancare atât clienţilor persoane fizice, cât şi companiilor. Pe termen mediu, OTP Bank România vrea o cotã de 4-5% din piaţa bancarã româneascã.

Extinderea OTP Bank

OTP Bank, cea mai mare bancã din Ungaria, este parte a OTP Bank Group, unul din cele mai importante grupuri financiare din Europa Centralã şi de Est. Grupul are operaţiuni în ţãri precum Ungaria, Slovacia, Croaţia, Bulgaria şi România, şi peste 8 milioane de clienţi. Construitã pe bazele Bãncii de economii şi consemnaţiuni din Ungaria, activitatea OTP Bank a demarat în 1992, în urma achiziţionãrii bãncii de stat. Banca a devenit apoi liderul inovator al pieţei bancare maghiare, pe toate segmentele şi produsele. În prezent grupul deţine 940 de sucursale, are aproximativ 18.000 mii de angajaţi şi a înregistrat în 2004 un profit net în valoare de 521 de milioane de euro. Parte a OTP Bank Group, OTP Bank România are o cotã de piaţã de 1%, bazatã pe totalul activelor deţinute la momentul achiziţiei, în 2004.

OTP Bank România a deschis vineri la Târgu Mureş o nouã sucursalã, ca parte a strategiei sale de dezvoltare pe piaţa bancarã din România. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, care au apreciat investiţia OTP Bank în judeţ. Noua sucursalã, situatã pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 216 oferã produse şi servicii bancare adresate atât clienţilor persoane fizice, cât şi companiilor. "A fi aproape de clienţii noştri, atât prin proximitate, cât şi prin crearea de produse flexibile care sã le satisfacã nevoile, este foarte important pentru noi", a mai explicat directorul sucursalei din Târgu Mureş a OTP Bank România, Gedo Istvan. Divizia retail a fost construitã de la zero, dupã achiziţia RoBank, o bancã micã, dar solidã, axatã pe segmentul de oferte pentru companii. Segmentul de retail a fost activat prin lansarea mai multor produse: creditul pentru nevoi personale, creditul pentru nevoi personale cu garanţie imobiliarã, creditul ipotecar şi overdraft-ul. În curând vor fi lansate alte noi produse, ca parte a strategiei pentru segmentul de retail pe anul 2006. "Am pornit la drum cu o ofertã atractivã pentru toate categoriile de consumatori. Dupã studierea tendinţelor şi a evoluţiei probabile a segmentului bancar, acum suntem pregãtiţi sã operãm mişcãri vizibile, menite sã ne ajute sã ne atingem obiectivul pe termen mediu, acela de a deţine o cotã de piaţã de 4-5% din sectorul bancar românesc", a declarat Harshegyi Frigyes, director general al OTP Bank România. "Ne bucurãm pentru prezenţa în Mureş a OTP Bank România, aceastã nouã sucursalã va contribui la îmbogãţirea patrimoniului bancar din judeţ", a apreciat subprefectul judeţului Mureş, Burkhardt Arpad, prezent la inaugurare. În prezent, banca implementeazã un plan accelerat de dezvoltare, prin lansarea unui numãr mare de produse şi prin inaugurarea mai multor sucursale în toatã ţara. În momentul de faţã, existã 30 de unitãţi operaţionale, în oraşe ca Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Galaţi, Ploieşti, Brãila, Craiova, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Piteşti, Bacãu, şi, începând de vineri, Târgu Mureş.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

"A fi aproape de clienţii noştri, atât prin proximitate, cât şi prin crearea de noi produse flexibile care sã le satisfacã nevoile, este foarte important pentru noi",
Gedo Istvan
directorul Sucursalei OTP Bank Târgu Mureş.

"Suntem pregãtiţi sã operãm mişcãri vizibile, menite sã ne ajute sã ne atingem obiectivul pe termen mediu, acela de a deţine o cotã de piaţã de 4-5 % din sectorul bancar românesc",
Harshegyi Frigyes,
director general
OTP Bank România

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE