Prima eco-şcoalã mureşeanã Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Prima eco-şcoalã mureşeanã

Judeţul Mureş are un reprezentant în rândul şcolilor cu statut de Eco-şcoalã. Aceasta dupã ce elevii şi profesorii şcolii generale din Boiu au convins autoritãţile în materie cã meritã sã le dea acest statut. Mai mult, la şcoala din Boiu a fost arborat şi steagul verde, premiul simbol acordat celor care implementeazã programul Eco Şcoala. Programul Eco-şcoala a debutat în România în 1999, sub coordonarea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, membru asociat al Federaţiei de Educaţie pentru Mediul Înconjurãtor, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor, Ministerul Economiei şi Comerţului, cu sprijinul UNESCO.
Acum, Şcoala Generalã Boiu este una din cele 5.000 de şcoli cu statutul de Eco-şcoalã din 24 de ţãri, efortul cadrelor didactice şi al elevilor de a promova principiile de dezvoltare durabilã fiind recunoscute oficial.
Precizãm cã elevii din Boiu promoveazã agricultura şi zootehnia biodinamicã. Ei sunt hotãrâţi ca şi în gospodãriile pãrinţilor lor sã impunã folosirea metodelor ecologice de cultivare a plantelor şi de creştere a animalelor. (C.D.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE