Proiect pentru conservarea biodiversităţii Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Proiect pentru conservarea biodiversităţii

Fundaţia ADEPT Transilvania, cu sprijinul companiei Orange, implementează la Saschiz un proiect pilot dedicat conservării biodiversităţii peisajului şi dezvoltării comunităţilor rurale.
Proiectul vizează o suprafaţă de 100.000 ha, în zona satelor săseşti din sud-estul Transilvaniei, arie considerată ca fiind "importantă din punct de vedere ecologic şi cultural, caracterizată printr-o mare diversitate a florei şi faunei", dar a cărei biodiversitate este influenţată negativ de o serie de factori precum abandonul pajiştilor, managementul iraţional al pădurilor, lipsa informaţiilor şi utilizarea intensivă de pesticide şi îngrăşăminte artificiale care distrug uşor şi definitiv flora şi fauna sau poluează apele curgătoare. Potrivit directorului ADEPT, Nat Page, conservarea biodiversităţii zonei şi promovarea unei dezvoltări durabile poate oferi beneficii directe comunităţii locale. Conducerea companiei Orange România a anunţat în decembrie 2005 că va investi în acest proiect 170.000 de euro în perioada 2005-2006.
Proiectul va demara în primăvară, la Saschiz, prin organizarea unor acţiuni menite să încurajeze dezvoltarea economică a comunei prin continuarea practicării agriculturii tradiţionale, încurajarea meşteşugurilor, înfiinţarea de ateliere meşteşugăreşti şi mici întreprinderi, precum şi dezvoltarea agroturismului. Pentru că succesul depinde în mare măsură de implicarea comunităţii locale, un element principal al proiectului îl vor constitui acţiunile educaţionale pentru promovarea conservării patrimoniului natural şi cultural ca modalitate de a oferi locuitorilor un viitor mai bun din punct de vedere economic. Vor fi realizate materiale pentru prezentări în şcoli, cursuri pentru formarea administratorilor de pensiuni agroturistice, iar în centrul comunei va funcţiona un punct de informare şi educaţie. Proiectul se bucură de susţinerea primarului din Saschiz, Ovidiu Şoaita, şi mai ales de cea a sătenilor. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE