5 milioane amendă dacă parfumul dvs nu-i place controlorului din tren Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 24 Vizualizări

5 milioane amendă dacă parfumul dvs nu-i place controlorului din tren

7126_cfr.gifAmenzile cu care sunt sancţionate persoanele care încalcă normele privind transporturile feroviare au fost indexate, în unele cazuri chiar şi cu 300%. În cazul călătoriei fără bilet riscaţi o amendă de 400 RON. "Extragerea pietrei, nisipului şi lutului din zona căii ferate", se sancţionează cu amendă de 750 RON.
Guvernul a actualizat miercuri nivelul amenzilor prevăzute pentru nerespectarea normelor privind transporturile feroviare, vechile cuantumuri datând din 1994. Potrivit noilor prevederi, vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 250 lei şi 400 lei noi (până acum amenzile puteau varia între 1,4 milioane lei vechi şi 1,8 milioane lei vechi), călătoria fără legitimaţie, cu legitimaţie de călătorie nevizată la plecare, sau pe baza unei legitimaţii al cărei termen de valabilitate a expirat. Tot până în 400 RON vă va costa transportul în vagoanele de călători al păsărilor sau animalelor vii, deschiderea uşilor exterioare ale vagoanelor în timpul cât trenul se află în mers, blocarea uşilor exterioare şi frontale ale vagoanelor în timpul staţionării trenurilor.
Amenzi cuprinse între 350 lei şi 800 de lei (nivelul anterior al amenzilor varia între 2,2 milioane lei vechi şi 2,6 milioane lei vechi), vor fi aplicate pentru practicarea jocurilor de noroc în trenuri sau în unităţile de cale ferată, provocarea de scandal în mijloacele de transport sau în incinta unităţilor de cale ferată. Cu amendă de la 500 lei la 750 lei vor fi sancţionate exercitarea comerţului în trenuri sau staţii fără autorizaţie eliberată de organele de cale ferată, spargerea geamurilor vagoanelor, ori acţionarea semnalului de alarmă şi a frânei de mână a vagoanelor pentru motive nejustificate de un pericol iminent pentru siguranţa trenului sau a călătorilor, precum şi aruncarea de obiecte de orice fel pe fereastră sau pe uşa vagonului.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE