- admin
- 0 comentarii
- 89 Vizualizări
Musaca de vinete şi dovlecei
15 ianuarie 2007Ingrediente:
8 1 kg cartofi
8 100 ml ulei măsline
8 sare, piper
8 800 g vinete
8 800 g roşii
8 800 g dovlecei
8 3 cepe
8 5 căţei de usturoi
8 1 kg carne tocată mixtă
8 450 g roşii în bulion
8 50 g unt
8 50 g făină
8 1 l lapte
8 5 ouă
Preparare:
Cartofii se taie felii, se pun în tava unsă cu ulei şi se condimentează. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc 20 minute. Legumele se curăţă şi se taie felii. Se prăjesc puţin. Ceapa şi usturoiul se toacă, se pun la călit. Se adaugă carnea tocată şi bulionul şi se prăjesc bine. Se condimentează. Compoziţia de carne se aşează peste cartofi şi deasupra se pun roşii, vinete şi dovlecei ca ţiglele pe acoperiş. Se topeşte untul şi se adaugă făina, se toarnă treptat laptele şi se fierbe un sos, se adaugă ouăle, sarea şi piperul. Se toarnă sosul în tavă şi se coace 50 minute Se ornează cu salvie. Se serveşte caldă sau rece.
Poftă bună!
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu