Recrutarea se mută pe net Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Recrutarea se mută pe net

În căutarea unui nou loc de muncă românii apelează tot mai des la ajutorul informaţiilor digitale. Internetul este preferat clasicei agenţii de forţă de muncă. Asta pe de o parte pentru că mulţi angajatori au început să ocolească acest fel de intermediere.

"Este intreresant cum a evoluat în ultimii ani acest gen de parteneriat. Agenţiile de ocupare a forţei de muncă ne trimiteau eventualii angajaţi pe baza numărului de locuri de muncă vacante pe care noi le declaram. Dar de cele mai multe ori, candidaţii nu "se mulau" pe ceea ce căutam noi. Nu exista contactul direct între noi şi ei. Era multă lume nemulţumită. Acum, pe site-urile de ocupare a forţei de muncă, apar anunţurile cu toate cerinţele angajatorilor. Iar cei care depun aplicaţii sunt triaţi direct, iar la interviul primar şi final vin doar cei care au studiile sau caracteristicile necesare pentru ocuparea lor. Nu vrem să supărăm pe nimeni, dar scandalurile în care e implicată cel puţin Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă ne face să nu mai avem încredere în capacitatea celor de acolo de a rezolva problemele noastre, ale celorlalţi", ne-au spus câţiva angajatori, contactaţi pentru a ne da unele lămuriri în această problemă.

Câţi din noi?
De la ei şi din datele statistice referitoare la acest aspect al angajărilor prin intermediul internetului, am aflat că, la începutul lunii decembrie, site-urile specializate au înregistrat un record ca număr de vizitatori, 24.712, într-o singură zi. De fapt în luna luna decembrie s-au înregistrat 337.641 de vizitatori pe aceste site-uri. Aproape 40% din posturile cele mai atractive au fost ocupate în primele zile lucrătoare ale anului 2007.
Spre deosebire de alţi ani, datorită aspectelor legate de integrare, majoritatea joburilor scoase la concurs au avut şi vor avea denumiri foarte ciudate pentru românii tradiţionalişti. Asistent manager, consultant financiar, asistent în brokeraj, asistent logistică, helpdesk, web designer & developer, crupieri casino, testor software, stock trader, vânzător show-room, area sales manager, hostess, senior attorney, junior java developer, human resources manager, account executive, dtp-ist, merchandiser, tehnician IT, sheetmetal laser cutting operator, supervisor vânzari. Şi multe altele. Firmele care scot aceste posturi la concurs aleg calea internetului pentru că rămâne la latitudinea lor ce anume informaţie ajunge direct de la ei la eventualii interesaţi în depunerea aplicaţiilor respective. Iar cei care caută un loc de muncă, nu mai pierd timp preţios, uneori zile întregi de stres şi stat la cozi interminabile la învechitele deja agenţii. E de ajuns să acceseze site-urile specializate ale internetului pentru a obţine cea ce vor. "Eu personal am avut un noroc incredibil acum doi ani. Împotriva părerilor tuturor, ale prietenilor, ale familiei, mi-am depus un CV electronic pentru postul pe care îl visam de ani de zile. Şi după câteva săptămâni mi-am luat postul în primire. Nu ne trebuie decât curaj să aplicăm pentru ceea ce credem că putem face cu adevărat. În anul 2006, aproape toţi colegii mei de facultate şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul site-urilor specializate. A fost, de fapt, şi un an bun în care firme serioase au apărut pe piaţă şi îşi încheagă colective formate din profesionişti", ne-a spus Carmen Aldea, una dintre cei care au beneficiat de ajutorul internetului pentru a-şi găsi locul de muncă visat.

Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE