Centrul creştin şi succesele lui 2006 Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Centrul creştin şi succesele lui 2006

7275_centru.gifTransparenţă, bani bine cheltuiţi şi un parteneriat public-privat viabil sunt cuvintele care caracterizează, în linii mari, activitatea Centrului creştin social medical de zi din strada Târnavei din Sighişoara, după mai bine de doi ani de funcţionare cu succes.

Dacă, iniţial, numărul vârstnicilor asistaţi aici a fost de 40, acum Centrul a ajuns să asigure asistenţă pentru 96 de bătrâni nevoiaşi, indiferent de confesiune.
Serviciile sale s-au diversificat, cu timpul, atât cantitativ cât şi calitativ. În maximum o săptămână, la sediul Centrului Creştin va fi deschis, un Cabinet de protezare auditivă a vârstnicilor, în colaborare cu Spitalul Clinic de Urgenţă Târgu Mureş.
Protopopul Sighişoarei, Ovidiu Dan, a prezentat săptămâna trecută raportul de activitate al Centrului Creştin pe anul 2006, evidenţiind rolul vital pe care-l au Primăria, Consiliul Local Sighişoara şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă în buna funcţionare a acestui aşezământ. Conform protocolului încheiat, administraţia locală asigură retribuţia lunară a 13 angajaţi şi plata utilităţilor: încălzire, energie electrică, apă şi telefon. La rândul său, Asociaţia Filantropia Ortodoxă se îngrijeşte de plata a trei angajaţi, întreţinerea şi carburantul celor două maşini care transportă bătrânii "la" şi " de la" domiciliu, hrana zilnică pentru cele 96 de persoane asistate şi lucrări de întreţinere ale Centrului (în ultimul an a fost amenajat parcul, geamurile de la etaj au fost înlocuite cu termopan şi s-a cumpărat veselă performantă din inox).
La toate astea se adaugă ajutoarele sociale acordate sub diferite forme: medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, îmbrăcăminte şi încălţăminte.
Sfera activităţilor Centrului Creştin social medical de zi se extinde şi asupra altor persoane nevoiaşe recomandate de Serviciul de Asistenţă Socială şi de preoţii din Sighişoara.
"Asigurăm asistenţă de recuperare şi asistenţă medicală degrevând astfel şi spitalul municipal de multe responsabilităţi în acest sens", a precizat părintele protopop Ovidiu Dan.
Potrivit acestuia, contribuţia Filantropiei Ortodoxe în 2006 a fost de peste 2, 2 miliarde de lei, rulaţi în anul trecut.
"Sunt bani proveniţi din ajutoare benevole, donaţii oferite de firmele sighişorene sau de parohiile din Protopopiatul Sighişoara şi o contribuţie de la Secretariatul General pentru Culte care-a rămas deosebit de impresionat de lucrarea ce se desfăşoară aici, considerând-o etalon pentru zona noastră, a Ardealului. Tot în acest context ţin să menţionez lucrarea pe care o desfăşurăm tot sub auspiciul Centrului de Zi, cu comunitatea de surdo-muţi din Sighişoara, o comunitate de 80 de membri care îl primesc pe Dumnezeu şi învăţătura creştină în limbaj mimico-gestual. Arhiepiscopul nostru a hirotonit un preot tânăr care se ocupă de această comunitate, trebuie să vă spun că impactul este foarte, foarte puternic", a încheiat protopopul Ovidiu Dan.

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE