Drept la replică Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Drept la replică

Pentru informarea obiectivă a opiniei publice, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş doreşte să aducă precizări relevante cu privire la articolul intitulat "Banii de premii cheltuiţi pentru covoare şi perdele?", publicat în nr. 710 din 13 februarie, semnat K.L.

La sfârşitul lunii ianuarie angajaţii Centrului de Plasament nr. 5 Luduş şi-au exprimat o serie de nemulţumiri, faţă de care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş a făcut demersuri în vederea analizării situaţiei cu care se confruntă aceştia şi a identificării de soluţii pentru fiecare dintre problemele ridicate, respectiv criteriile de achiziţionare a caselor de tip familial, în vederea desfiinţării Centrului de Plasament nr. 5 Luduş, încadrarea angajaţilor, modalităţile de acordare a premiilor, conferirea de sporuri, problematica reconversiei profesionale.
Toate aceste aspecte au fost analizate de către o comisie formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Mureş şi ai DGASPC Mureş, care s-au întrunit la centrul de plasament, la data de 9 februarie 2007, pentru a discuta cu reprezentanţii salariaţilor şi pentru a li se comunica răspunsurile la problemele ridicate de către aceştia.
Desfiinţarea centrului de plasament se face treptat, astfel încât o primă etapă a constat în identificarea nevoilor personale şi individuale ale copiilor din cadrul centrului de plasament, urmând să se dezvolte servicii sociale, apropiate de copil şi familie.
Pentru a răspunde tuturor categoriilor de nevoi, în anul 2006, au fost achiziţionate un număr de 3 case familiale, în comuna Ceuaşu de Câmpie, Şincai şi Municipiul Târnăveni. Pentru copiii cu dizabilităţi s-a avut în vedere facilitarea accesului la serviciile de educaţie, medicale, de recuperare şi reabilitare, astfel încât s-a achiziţionat o casă în comuna Ceuaşu de Câmpie, unde instituţia noastră a dezvoltat deja servicii sociale pentru copii cu handicap. Pentru celelalte două case, criteriul prioritar în alegerea locaţiilor a fost apropierea copilului de mediul său de provenienţă, respectiv de părinţii naturali.
O parte a personalului din cadrul centrului de plasament a fost preluat din învăţământ, în anul 1998, singura modalitate de încadrare fiind pe posturi de referenţi, dat fiind faptul că nu-mai această funcţie s-a putut identifica în grila de salarizare.
La data preluării, sporurile erau stabilite conform legislaţiei învăţământului şi prevăzute prin statele de funcţii ale centrelor de plasament. Preluarea personalului s-a făcut în baza unui protocol ce prevedea aplicarea sporurilor aferente salariilor acordate anterior.
Posibilitatea promovării personalului este limitată deoarece, potrivit legii, promovarea personalului contractual în ultimii ani a fost posibilă doar pe post vacant, cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile, posturi vacante neexistând în statul de funcţii.
În urma afirmării doleanţelor din partea salariaţilor centrului din Luduş, la data de 14 februarie 2007, o comisie va evalua situaţia încadrării personalului, în încercarea de a găsi soluţii punctuale.
Referitor la modalitatea de acordare a premiilor, menţionăm că există posibilitatea de stimularea a personalului numai din economii realizate în timpul anului, prin reducerea cheltuielilor cu salariile.. Premiile din economii se acordă în ultimul trimestru al anului, respectiv în luna decembrie. Centrul de Plasament nr. 5 Luduş având autonomie financiară, propunerea de acordare a premiilor revine conducerii centrului de plasament. Personalul centrului, investit în funcţii de conducere, gestionează fondurile în funcţie de necesităţile serviciului social, propunând rectificări bugetare motivate de priorităţile şi nevoile beneficiarilor.

DIRECTOR EXECUTIV,
FLORIN DUMBRAVĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE