Clubul Taekwondo Mures la ceas aniversar Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

Clubul Taekwondo Mures la ceas aniversar

11238_karate.gif
La sfârsitul saptamânii trecute, Clubul Taekwondo Mures a aniversat doi ani de la înfiintare. ,,În cadrul clubului activeaza în prezent peste 90 de sportivii. Efortul antrenorilor Alecsandra Cristina Matei, Octavian Bâgu si Mihai Chiorean urmeaza sa dea roade si anul acesta prin participarea sportivilor la diferite competitii majore. ,,tin sa evidentiez o parte dintre micii sportivii, precum Bianca Alexandra Zamfir (vicecampiona nationala si locul I la Cupa României), Sorina Maria Craciun (vicecampioana nationala si locul II la Cupa României), Andrada Beatrice Szasz (locul II la Cupa României si locul III la campionatele nationale), Paul Petan, Lengzyel Norbert, Szekely Kiraly Katalin, Simon Rares, iar lista ar putea continua", a declarat antrenoarea ACS Taekwondo Mures, Alecsandra Cristina. Prestatii bune încununate de participari în fazele superioare au avut si Damarius Borz, Molnar Endre si Kiraly Janos Szekely.
Antrenoare la 20 de ani
Alecsandra Cristina Matei este o antrenoare tânara de 20 ani care practica Taekwondo de 9 ani si care are în palmares ca sportiva rezultate precum locul I la Campionatul National Z2, locul II la Cupa României, locul II la Cupa Ambasadorului. Practicantii de taekwando trebuie sa fie persoane cu caracter psihologic puternic, atât în arena de sport, cât si în afara. Este un sport full-contact în care conteaza precizia foarte buna a loviturilor, pentru a surprinde adversarul prin lovituri. ,,Orice sport este frumos pentru ca ajuta la dezvoltarea organismului. Taekwondo înseamna un sport în care trebuie sa fii hotarât mereu, indiferent de ipostaza, sa stii sa abordezi fiecare antrenament ca si un meci de concurs, deoarece jocurile se câstiga pe puncte, iar fiecare antrenament este o sansa în care mereu înveti ceva nou", conchide Alecsandra Cristina Matei.
Lupta pentru medalii
În 2008 urmeaza pentru Taekwondo Mures o serie de competitii, prima participare a sportivilor din cadrul clubului fiind la data de 23 februarie, la Campionatul National Z2 de la Cluj Napoca, apoi în perioada 1-2 martie – Campionatele Balcanice de juniori de la Izvorani, Bucuresti, în 30 mai – Campionatele Nationale de la Miercurea Ciuc si între 24-26 octombrie – Cupa României de la Bucuresti. Pe parcursul anului tinerii sportivi vor intra în lupta si la diverse cupe organizate în tara, cea mai importanta urmând a se desfasura în vara la Târgu-Mures, dotata cu Cupa Muresul, si invitarea unui numar de 103 cluburi afiliate la Federatia Româna de Taekwondo WTF.

Sorin CRACIUN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE