Examen dificil din prima etapa Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 22 Vizualizări

Examen dificil din prima etapa

p_8_2_18.jpgNu a avut noroc cu programul competitional echipa masculina de baschet BC Mures Târgu-Mures, care are de înfruntat înca din prima etapa din retur, una dintre cele mai puternice formatii din campionat, echipa Elba Timisoara, care se afla pe locul doi în clasament, cu 11 victorii din 14 jocuri.  Timisorenii formeaza o echipa deosebit de bine legata, având la baza scoala sârbeasca, toti jucatorii straini fiind proveniti din aceasta tara, iar antrenorul Dragan Petricevic reprezinta si el scoala din fosta Iugoslavie. Pun o baza foarte mare pe aparare, si pe aruncarile de trei puncte, stilul lor provocând multe clipe amare suporterilor mureseni în trecut. De-altfel rezultatele reusite în tur ne arata ca nu înscriu foarte multe puncte, dar primesc si mai putine, iar au avut parte si de destul noroc în toamna, atunci când au câstigat o serie de jocuri la limita, în schimb atunci când au fost înfrânti, acest lucru s-a facut la scoruri concludente.
Sunt doua aspecte care pot influenta jocul oaspetilor în meciul de mâine. Cea mai importanta ar fi participarea timisorenilor în final four în competitia Liga Central-Europeana de Baschet, fiind chiar organizatorii acestuia, si au avut doua meciuri tari la sfârsitul saptamânii: una câstigata strâns cu cehii de la Novy Jicin, si una pierduta categoric, la aproape 30 de puncte cu ungurii de la Székesfehérvár, care au cucerit trofeul. Asta înseamna ca ei sunt în avantaj cu pregatirea, în schimb oboseala acumulata în cele doua jocuri poate conta, asa si socul psihologic a înfrângerii categorice în finala. Un alt aspect este lipsa celui mai bun aruncator de la distanta, Uros Velickovic, accidentat, în locul lui însa îsi va face debutul în echipa Silviu Lupusavei, adus de la Craiova.
Care ar fi atuurile echipei muresene în aceasta disputa. Valoarea lotului în niciun caz, deoarece multi stranieri au plecat, în locul lui reusindu-se sa se aduca un singur jucator, lituanianul Marius Pociukonis, foarte controversat, din cauza evolutiei mai putin convingatoare din tur, de la BC Arges. Publicul poate juca însa un rol important, toate echipele oaspete din Sala Sporturilor având de suferit în urma atmosferei create de spectatorii mureseni.
Ceea ce va decide însa meciul, va fi duelul celor doi antrenori. Fiind amândoi fini tacticieni, va câstiga echipa care va putea sa-l surprinda pe celalalt cu miscari neasteptate. Din aceasta privinta Audrius Prakuraitis are un avantaj important: prin materialele video detinute, Timisoara este o carte deschisa pentru el, în schimb Petricevic înca nu are nimic concret la îndemâna din noua tactica a muresenilor.
În mod sigur însa putem sa ne asteptam la un meci cu aparari foarte eficiente, în care va fi greu sa marchezi puncte.
Jocul consemneaza revenirea pe banca echipei de la formatia a doua a lui Cormos, Patru si Bíró, ei având însa sanse minime sa evolueze, daca scorul se va mentine strâns.
Meciul BC Mures Târgu-Mures – Elba Timisoara este programat sâmbata de la ora 19, în Sala Sporturilor, fiind transmis direct pe postul Telesport. Organizatorii atentioneaza spectatorii, ca intrarea în mod exceptional se va face prin poarta 1 dinspre hotel Everest, pentru a limita la minim pierderea de caldura din incinta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE