“Doar botezul este cel care ne spala pacatul“ Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

“Doar botezul este cel care ne spala pacatul“

p_14_1_10.jpgEvanghelia de ieri ne vorbeste de vindecarea celor zece leprosi si de preaslavirea adusa Lui Dumnezeu care ne vindeca de boli.
Sute de crestini s-au adunat ieri, la Catedrala Mare din Targu Mures, pentru a lua parte la oficierea Sfintei Liturghii. Crestinii au invatat in predica de ieri ce inseamna multumirea adusa Lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi. Singuratatea si boala sunt doua lucruri de care se feresc oamenii. Singuratatea ne învata sa pretuim comunicarea cu oamenii, ne smereste, ne constientizeaza, pe când comunicarea ne învata ca a darui, înseamna a te cunoaste, a te personaliza. Numai ca exista si singuratati imobilizate în pat, singuratati care nu plac, ca singuratatea celor zece leprosi, cu care Domnul s-a întâlnit într-un sat din Israel. ”Evanghelia de astazi ne arata o situatie uimitoare. Pe cand intra intr-un sat din Israel, Iisus a fost intampinat de zece leprosi, care i-au adresat rugaciunea “Iisuse Invatatorule, fie-TI mila de noi!”. Mântuitorul nu se fereste si se îndreapta spre ei. Acesta le-a spus, “Mergeti si aratati-va preotilor”. Dar mergand pe drum, acestia s-au vindecat. Insa din cei zece leprosi, doar unul s-a intors inapoi sa-i multumeasca Lui Iisus, care l-a intrebat: “Au nu zece s-au curatit? Dar cei noua unde sunt?” Trupeste, s-au vindecat toti. Dar sufleteste cei noua ramân înca bolnavi. Acestia si-au vazul de drum fara sa le mai pese de Cel ce le-a facut lor bine, de Mântuitorul lor”, a  spus in predica de ieri, Silviu Negrutiu, preot paroh la Catedrala Mare.
Si in ziua de astazi cu greu se regaseste recunostiinta printre oameni. Nu trebuie sa uitam ca trebuie sa fim recunoscatori fata de binefacatorii nostrii. ”Lepra este mai mare decat cancerul. Ea te tine departe de ceilalti, te izoleaza. Dumnezeu ne vindeca de o multime de boli si  trebuie sa-i multumim pentru acest lucru. Trebuie sa scapam de toate efectele negative pe care ni le-am provocat noua prin felul nostru de a fi. Si doar botezul este cel care ne spala pacatul“, a mai spus la predica preotul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE