Deţinuţii informatii despre HIV/SIDA de Fundaţia ADV România Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 71 Vizualizări

Deţinuţii informatii despre HIV/SIDA de Fundaţia ADV România

p_13_2_48.jpg
Aproape 250 de persoane private de libertate din Penitenciarul Targu-Mures au luat parte, vineri, la o sesiune de informare a modului de transmitere al HIV/SIDA si a altor infectii cu transmitere pe cale sexuala, precum si prevenirea consumului de droguri. Campania de informare a fost sustinuta de educatorii in sanatate ai Centrului Mures al Fundatiei Alaturi de Voi Romania.
Penitenciarul Targu-Mures este primul din lista celor cinci penitenciare cu care fundatia colaboreaza. S-au transmis informaţii de bază privitoare la transmiterea infecţiei cu HIV, modalităţile de prevenire a infectării cu HIV, statistici naţionale şi mondiale, consumul de droguri şi riscurile sale etc. Tinerii din penitenciarul Targu-Mureş au putut viziona filmul „Oameni între oameni”, care exemplifică aspectele psihosociale ale acestei boli, spoturi pentru combaterea discriminării persoanelor seropozitive şi a consumului de droguri şi spoturi pentru încurajarea unui comportament sexual fără riscuri. „Au fost incantati si au primit foarte bine informatiile. De asemenea, majoritatea din cei prezenti si-au exprimat dorinta de a face testul HIV”, a declarat Carmen Ciulea, directorul Centrulul Mures al Fundatiei ADV Romania. La final, au fost distribuite cărţi de joc cu informaţii despre HIV/SIDA şi droguri, prezervative şi lubrifianţi.
„Educatori intre egali”
Educatorii in sanatate ai Fundatiei se vor reintoarce pe data de 21 ianuarie la Penitenciarul Targu-Mures, unde vor organiza un curs de formare al educatorilor intre egali. „Este un curs relativ nou in Romania. Se merge foarte bine pe aceasta idee, pentru ca s-a studiat si s-a aratat ca mult mai bine se percep informatiile de la o persoana din grup, decat din afara grupului. Vor fi selectate zece persoane private de libertate, dupa mai multe criterii, astfel incat la finalul cursului sa poata transmite mai departe informatiile, semenilor lor”, a mai spus Ciulea.
In 2010, specialistii ADV Romania, filiala Mures, vor lucra in 5 penitenciare, din Targu-Mures, Aiud, Gherla, Bistrita si Miercurea Ciuc. Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului ”Iniţiativa 38 – proiect de prevenire HIV/SIDA în penitenciare”, pentru al treilea an consecutiv, proiect finanţat prin Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, TBC şi Malariei prin Fundaţia Romanian Angel Appeal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE