„Alungă fantomele electronicelor vechi!” Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

„Alungă fantomele electronicelor vechi!”

7-cap.jpg
Asociaţia Environ, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurii, a lansat ieri, în Târgu-Mureş, campania naţională „Alungă fantomele electronicelor vechi”. Aceasta se va derula începând din 1 februarie şi urmăreşte colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE), cu scopul de a implementa la nivelul întregii populaţii un program funcţional de conştientizare şi colectare selectivă a DEEE. „În acest moment, situaţia este foarte simplă: angajamentul României este de a strânge o cantitate de patru kilograme de deşeuri electrice pe cap de locuitor, iar noi în acest moment suntem destul de departe de acest rezultat. De aceea am decis să semnăm acest protocol de colaborare cu Asociaţia Environ, pentru a da o mână de ajutor în acest sens. După cum veţi constata, un rol important îl vor avea autorităţile locale, instituţiile publice, dar şi companiile, care pot “scăpa” prin acest proiect naţional de toate deşeurile electronice din preajma lor. Începem această campanie în Târgu-Mureş, dar ne-am propus să ajungem în fiecare judeţ al ţării. Fac apel la târgumureşeni, fac apel la asociaţiile de locatri să ne implicăm, să curăţăm oraşul, ţara de deşeuri”, a declarat Borbely Laszlo, ministrul Mediului şi Pădurilor din România.
Azi în capitală, mâine şi în ţară
Prin acest proiect, Asociaţia Environ sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor îşi propune implementarea unui program de conştientizare şi a unui sistem eficient de colectare a DEEE-urilor la nivel naţional, în conformitate cu prevederile Directivei 1037/2010. Extinderea la nivel naţional a campaniei vine ca urmare a rezultatelor înregistrate în urma derulării programului pilot în sectorul 1 al capitalei în noiembrie 2010, care a avut ca rezultat colectarea a 8.000 de kilograme de deşeuri electrice şi electronice şi informarea a peste o sută de asociaţii de locatari şi o sută de instituţii şi companii. „Considerăm că eforturile conjugate ale Ministerului şi Asociaţiei Environ reprezintă o bună premisa pentru reuşita campaniei. Este doar o primă etapă, care, în timp, sperăm să ajute la crearea obişnuinţei de colectare selectivă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru companii. Sperăm ca la sfârşitul campaniei să fim nevoiţi să acordăm mai multe premii decat am prevăzut”, a precizat Andrei Orban, preşedintele Asociaţiei Environ, iniţiatorul campaniei.
Premii pentru toată lumea
Potrivit acestuia, pentru a stimula colectarea selectivă a DEEE-urilor, campania are şi o componentă competiţională, astfel: la nivel local, asociaţiile de locatari, dar şi instituţiile şi companiile se pot înscrie într-o competiţie, ai cărei câştigători vor fi desemnaţi la sfârşitul perioadei în care se desfăşoară acţiunea în judetul respectiv, categoriile de premii fiind următoarele: pentru asociaţii de locatari – „Cea mai „verde” Asociaţie de locatari”, pentru institutii – „Cea mai „verde” instituţie”, pentru companii – „Companie „liberă” de DEEE-uri şi pentru cetăţeni – „Cel mai EcoActiv cetăţean”. Reprezentanţii asociaţiilor de locatari, instituţiilor de stat, companiilor private şi cetăţenii se pot înscrie în campanie prin intermediul site-ului www.environ.ro. Pe toată perioada derulării campaniei, Asociaţia Environ pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon 031.831.DEEE (031.831.3333) pentru informare şi programarea preluării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. La sfârşitul campaniei va fi desemnat „cel mai verde” judeţ.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE