Caritas recrutează voluntari Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Caritas recrutează voluntari

4-1_13.jpg
Organizaţia Caritas Alba Iulia, filiala Mureş, se implică în anul european al voluntariatului, 2011. Sub sloganul „Atitudinea ta schimbă lumea. Ajută-ne ca s-o schimbăm! Fii voluntar!” Caritas va iniţia o serie de acţiuni de voluntariat, altele decât cele existente în prezent, în care vor fi implicaţi cei peste o sută de voluntari ai organizaţiei, precum şi cei care se vor înscrie.
Prin acţiunile întreprinse, se urmăreşte stimularea voluntariatului, extinderea asumării şi practicării acestei activităţi, precum şi atragerea de voluntari în activitatea de asistenţă socială, în scopul sprijinirii celor aflaţi în dificultate. Caritas Alba Iulia a demarat seria de acţiuni a anului european al voluntariatului, sâmbătă 29 ianuarie, având drept scop întâlnirea cu voluntarii şi cei interesaţi de acţiunile de voluntariat. Abran Csilla, o elevă de 18 ani la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu-Mureş, se ocupă activ cu prichindeii de la Secţia Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Iar după câteva ore de lucru cu copiii, se declară satisfăcută din punct de vedere psihic.”Merg de două ori pe săptămână la copiii de la Pediatrie şi îi antrenez la joacă. Le citesc poveşti, mă joc cu ei. Iar la sfârşitul zilei te simţi împlinit că ai făcut ceva folositor în ziua aceea. Nu regret că m-am înscris voluntar”, a declarat Abran Csilla.

Voluntarii Caritas, implicaţi în multiple acţiuni sociale
Reprezentanţii Organizaţiei Caritas deşi vizează acţiuni noi cu voluntarii, nu renunţă nici la cele vechi, unde sunt implicaţi atât tineri, cât şi vârstnici. Astfel vor continua programele „Lumea basmelor la pediatrie” unde voluntarii aduc un strop de fericire micuţilor bolnavi, programul de corepetare unde voluntarii antrenează copiii cu multiple nevoi sociale ce se descurcă mai greu la şcoală, în diferite acţiuni prin metode jucăuşe şi uşoare. O mână de ajutor oferă şi persoanele vârstnice, al căror aport în acţiunile de voluntariat reprezintă vizitele la căminele de vârstnici, ajutorul dat celor de o vârstă cu ei, dar care nu mai au puterea necesară de a se deplasa sau a întreprinde activităţi. „Vrem să continuăm activităţile începute în anii trecuţi, precum vizitele la Pediatrie ale voluntarilor noştri ce se de copiii de aici. Dar avem şi mulţi vârstnici din Târgu-Mureş şi din judeţ care ne ajută, care doresc să lucreze şi să deruleze activităţi sociale în Centrul de zi pentru vârstnici”, a subliniat Ludescher Laszlo, directorul Organizaţiei Caritas Alba Iulia, filiala Mureş.
Pe parcursul anului 2011, evenimentele dedicate voluntarilor vor fi numeroase. Săptămâna 9-15 mai este săptămâna voluntariatului, în perioada 4-10 iulie va avea loc tabăra voluntarilor, unde aceştia vor fi formaţi pentru munca pe care o implică acţiunea de voluntariat în comunitate şi, nu în ultimul rând, la sfârşitul anului, în data de 19 noiembrie se va organiza gala voluntariatului, unde vor fi premiaţi cei mai activi dintre voluntari.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE