Consiliere psihologică gratuită pentru enoriaşi Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Consiliere psihologică gratuită pentru enoriaşi

14-1_14.jpg
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Târgu-Mureş a inaugurat sâmbătă la Târgu-Mureş un cabinet de consiliere psihologică unde enoriaşii vor putea beneficia de consiliere gratuită. În cadrul biroului, doi specialişti îşi vor oferi serviciile persoanelor aflate în situaţii dificile, atât copii, tineri, cât şi vârstnici. „M-am gândit la această iniţiativă tocmai datorită faptului că mulţi oameni din cadrul bisericii au solicitat în cadrul bisericii înfiinţarea unui centru de consiliere psihlogică. Şi atunci, ascultând aceste solicitări şi mai ales fiind binecuvântaţi de Dumnezeu cu aceste două doamne psiholog, care au fost de acord să-şi ofere serviciile cu titlu gratuit, vrem să punem bazele acestui birou de consiliere psihologică”, a declarat părintele Ştefan Şandor, unul dintre iniţiatorii centrului, din cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta a subliniat că metodele folosite de psiholoage în consilierea psihologică vor fi în conformitate cu ceea ce învaţă Biserică.
La centru vor fi oferite servicii în special axate pe consilierea în familie, însă totodată se va acorda o atenţie sporită copilului şi adolescentului în problemele de comportament, acomodare, etc. La centru mai pot apela şi persoanele care au trecut prin diverse traume, precum divorţ sau decese în familie. Serviciile de consiliere vor fi acordate gratuit de către psihologii Daniela Ilioasa şi Gina Stanciu şi vor putea să se adreseze atât credincioşi ortodocşi, cât şi cei de alte religii. Biroul de consiliere, aflat în incinta sediului Filantropiei Ortodoxe Târgu-Mureş, de pe strada Andrei Şaguna nr. 2A, va deveni funcţionabil din data de 12 februarie, serviciile de consiliere fiind acordate deocamdată doar sâmbăta, câte dou-trei ore, atât dimineaţa, cât şi după masa. Programările se vor putea efectua în zilele de marţi şi miercuri la numărul de telefon 0771-260.924.

Arina MOLDOVAN

CASETA 1
„Suntem onorate pentru că putem avea o colaborare cu biserica până la urmă, cu credincioşii ortodocşi şi poate nu numai, cu oamenii în general. Ne bucurăm că există această deschidere psihologică. În general psihologul este văzut ca o persoană mai ciudată, care poate are unele metode mai ieşite din comun, dar vreau să asigurăm că am acceptat să spunem da acestei iniţiative deosebite, tocmai datorită faptului că vedem această colaborare firească, între ceea ce poate să facă prin consiliere un psiholog şi ceea ce face un preot prin munca lui de zi cu zi. Dacă dânşii fac o consiliere pastorală şi noi facem una psihologică, o să facem o consiliere psihologică în cadrul pastoral.”
Daniela Ilioasa, psiholog

CASETA 2
„În anul 1995 am avut bucuria să îl însoţesc pe Înalt Preasfinţitul într-un pelerinaj la Muntele Athos. Şi pentru că am stat acolo mai bine de două săptămâni, într-una din seri, împreună cu ceilalţi protopopi şi consilieri ai Arhiepiscopiei de Alba Iulia ne-am apropiat de Înalt Preasfinţitul care ne-a spus că ar fi bine să începem o lucrare statornică de implicare a Bisericii Ortodoxe Române în viaţa socială. Şi aş putea spune că pentru mine atunci a fost baza implicării Bisericii Ortodoxe, după o absenţă din viaţa socială de peste 40 de ani.”
Preot Gheorghe Şincan, protopop de Târgu-Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE