Persoanele adulte cu handicap reevaluate la Spitalul Judeţean Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Persoanele adulte cu handicap reevaluate la Spitalul Judeţean

3-2_45.jpg
Începând din acest an, Spitalul Clinic Judeţean Mureş ia parte la procedura de reevaluare a persoanelor adulte cu handicap. Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a solicitat Consiliului Judeţean Mureş încheierea unui protocol de colaborare în vederea asigurării bunei desfăşurări a procedurii de reevaluare a persoanelor cu handicap, ca urmare a recomandărilor cuprinse în documentele întocmite în urma unor acţiuni de control dispuse prin ordin al ministrului Muncii, sau în situaţia în care se sesizează din oficiu în cazul eliberării unor certificate de încadrare în grad de handicap fără respectarea prevederilor legale.
Măsura este prevăzută într-un proiect de hotărâre ce urmează a fi supus spre aprobare în cadrul şedinţei de CJ din data de 10 februarie. „Prin adresa înregistrată la Consiliul Judeţean Mureş, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale solicită încheierea unui Protocol în vederea asigurării bunei desfăşurări a procedurii de reevaluare a persoanelor adulte cu handicap, rolul părţilor semnatare ale protocolului fiind acela de a facilita accesul specialiştilor din domeniul medicinii, al psihologiei şi al asistenţei sociale, desemnaţi de către Comisia Superioară, precum şi al persoanelor cu handicap supuse reevaluării, în unităţi sanitare specializate care să poată oferi o diagnoză corectă a situaţiei”, a arătat Lokodi Edita Emoke, preşedintele CJ Mureş.
Protocolul se încheie pentru o perioadă de un an, Spitalul Clinic Judeţean Mureş colaborând la procedura de reevaluare a persoanelor adulte cu handicap, ”cu precizarea că spitalul va beneficia de plata contravalorii serviciilor prestate, realizând astfel o creştere a veniturilor suplimentare ale spitalului din ale surse”, potrivit adresei trimise de conducerea unităţii medicale către CJ Mureş.
Investigaţiile medicale necesare pentru reevaluare, nefiind decontate din Asigurările Sociale de Sănătate, Ministerul Muncii asigură din bugetul propriu contravaloarea acestor servicii. „În ceea ce priveşte asistenţa medicală în vederea încadrării şi reevaluării gradului de handicap, acest tip de serviciu nu este decontat din Fondul Asigurărilor Sociale de Sănătate, contravaloarea acestora fiind suportată de unităţile care le solicită. În acest sens, Spitalul Clinic Judeţean Mureş are stabilite tarife care să acopere cheltuielile cu furnizarea acestor servicii”, a declarat dr. Konrad Judith, managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE