Prietenii sunt cei care ştiu să ofere şi să primească Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Prietenii sunt cei care ştiu să ofere şi să primească

3-1_36.jpg
Ce e mai frumos decât să-ţi simţi prietenii aproape? Dacă mai completăm şi cu puţină muzică adevărată, nu are cum să iasă decât perfect. Despre prietenie, despre jazz, dar mai ales despre viaţă, ne-a povestit Ana Maria Galea, protagonista concertului Ana Maria Galea & Friends de joi, 10 februarie, ora 20, din Jazz & Blues Club, Târgu Mureş.

Reporter : Cum e acest sentiment, să ai prieteni ?
Ana Maria Gâlea: E tot ce se poate mai frumos, ei sunt oamenii pe care te poţi baza, care ştiu să ofere şi care ştiu să primească. E important să ai prieteni dar foarte bine selectaţi.
Rep.: Muzica ţi-a fost dată sau ai ales-o?
A. M. G.: Dacă spun că mi-a fost dată pot fi acuzată de orgoliu şi de lipsă de modestie. Dacă spun că am ales-o, cred că e la fel. Ambele variante de răspuns sunt valabile pentru mine.
Rep.: Cum este acest tandem prieteni-muzică ?
A. M. G.: Este o reţetă de succes de fiecare dată deoarece este foarte important ca oamenii care sunt împreună pe scenă să fie sinceri şi deschişi unii faţă de ceilalţi. Dacă se întâmplă acest lucru atunci funcţionează şi muzica.
Rep.: Cine sunt prietenii tăi de joi seara ?
A. M. G.: În primul rând, Alex Man. Concertul ar fi fost interesant să se numească chiar Alex Man & Friends deoarece este unul din instrumentiştii cu cea mai mare experienţă, nu doar din Târgu Mureş dar şi din România. Dintre chitarişti, este unul extrem de bun, un om care cunoaşte jazz-ul atât teoretic cât şi practic, e un virtuoz al acestui instrument. Alături ne va fi Csíkos Dániel, un pianist tânăr care promite foarte mult, care merită încurajat, apoi Koszorús Kálmán la percuţie, un instrumentist de asemenea extrem de talentat. Alex va fi cu două misiuni în concertul de joi seara, în calitate de chitarist dar şi contrabasist, o pasiune mai nouă de a lui, care o stăpâneşte foarte bine.
Rep.: Ce poveşti vei spune împreună cu prietenii tăi publicului de joi seara?
A. M. G.: Despre ce poate să vorbească muzica. Ea vorbeşte la fel ca şi literatura sau ca oricare artă despre lucrurile fundamentale ale vieţii, dragoste, ură, prietenie, dezamăgire, înstrăinare, şi nu în ultimul rând despre oameni. Noi din asta suntem făcuţi, din dragoste, din ură, din dezamăgire, din succes, din fiecare câte puţin.
Rep. Cum se manifestă interacţiunea cu publicul ?
A. M. G.: Noi suntem pe scenă şi dăm totul din noi. Cel puţin în cazul meu, când sunt pe scenă şi cânt, sunt ca un personaj dezbrăcat de absolut orice prejudecăţi, de convenţional. Sunt eu aşa cum sunt şi mă dărui publicului din tot sufletul.
Rep.: Există la noi o cultură a publicului ?
A. M. G.: Dacă ne uităm la poporul român, singura perioadă când cultura a funcţionat foarte bine a fost cea interbelică. A venit apoi comunismul, care a încercat să distrugă orice înclinaţie a omului pentru cultură. Cu toate aceaste în România se făcea cultură, pentru că undergroundul a fost un fenomen bine pus la punct. A venit momentul ’89 şi oamenii s-au trezit în libertate. Au putut beneficia de cultură fără să o mai caute, şi aici cred că s-a pierdut interesul pentru cultură datorită faptului că accesul e mult mai uşor şi cultura nu mai e acel fruct interzis. De asemenea, mass media care nu promovează cultura decât într-o mică măsură, completată de această luptă pentru existenţă care îi determină pe mulţi să nu mai aibă chef de cultură.
Rep.: Ce va aduce concertul de joi seara?
M. G.: Vrem ca acest concert să fie o oportunitate prin care publicul să poată trece prin toate stările. Muzica jazz şi prietenii mei de pe scenă îi vor provoca pe spectacori cu o întrebare. Care va fi aceasta ? Pentru asta chiar merită să vină la concert.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE