Mureşenii şi-au desfăcut punga pentru nepalezi Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

Mureşenii şi-au desfăcut punga pentru nepalezi

10-1_10.jpg
Peste 60 de familii din Nepal vor primi în dar de la grupul de expediţie medicală din judeţul Mureş câte o capră. Banii necesari pentru achiziţionarea acestora au fost donaţi de o mână de oameni mărinimoşi din judeţul nostru.
Membrii grupului de expediţie medicală din judeţul Mureş au organizat săptămâna trecută o acţiune de donare de fonduri în cadrul unui eveniment festiv, intitulat „Să nu moară capra vecinului”, unde au participat medici, reprezentanţi de instituţii şi oameni de afaceri din judeţul Mureş. „Acţiunea are ca menire să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că, atunci când suntem uniţi şi ne dăm mână cu mână, reuşim să-i ajutăm şi pe cei cu care viaţa a fost mai puţin darnică. În acest scop noi am iniţiat proiectul acesta, iar evenimentul se numeşte să nu moară capra vecinului, tocmai pentru că vrem să achiziţionăm nişte capre din Nepal, să le donăm familiilor foarte sărace din zonă, pentru că astfel reuşim să dublăm practic nivelul de trai al unei familii”, a declarat Alina Aldea, unul dintre voluntarii grupului de expediţie.
Aceasta a subliniat că o capră costă undeva în jurul sumei de 25 de euro în Nepal, iar un membru al populaţiei şerba de acolo câştigă pe zi doar un euro, ceea ce înseamnă că nu-şi poate rupe de la gura sa şi a familiei pentru a strânge bani de o capră. ”De ce capră? Pentru că la altitudinea la care vom merge noi, în localitatea Nunthala, sunt aclimatizate caprele care pot să le furnizeze localnicilor lapte. Ei nu vor tăia caprele pentru că nu consumă carne şi, marea lor majoritate sunt budişti”, a continuat Alina Aldea. În urma acţiunii de strângere de fonduri, voluntarii vor putea achiziţiona 61de capre.

Asistenţă medicală gratuită băştinaşilor

Grupul este format din opt persoane, medici de medicină generală, asistenţi medicali, notari publici şi comunicator care va fi responsabil cu un proiect afterschool. „Proiectul vine ca o continuare a expediţiei anterioare în Nepal. Sper ca începând din acest an să atragem mai mulţi voluntari, pentru mai multe echipe”, a declarat dr. Roland Hermann, coordonatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei FORMS, o asociaţie cu o experienţă de cinci ani în coordonarea unor expediţii similare.
Ţinta expediţiei este regiunea Solukhumbu, Nunthala, unde sistemul de sănătate nu reuşeşte nici pe departe să răspundă nevoilor populaţiei. Aici, medicii români vor acorda asistenţă medicală gratuită băştinaşilor. Deşi mai înaintaţi în vârstă, o parte pensionari, medicii susţin că vârsta nu este un impediment în a dărui semenilor din ceea ce au învăţat. ”La orice vârstă poţi să faci ceea ce ai învăţat, să dăruieşti bunătate, cunoştinţe”, a precizat dr. Delia Juncu, medic primar de medicină generală. Voluntarii vor pleca în expediţie în data de 23 februarie 2011 şi se vor întoarce pe data de 25 martie 2011.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE