Centru de excelenţă de prevenţie a cancerului de tract digestiv Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Centru de excelenţă de prevenţie a cancerului de tract digestiv

2-1_30.jpg
Conducerea Clinicii Gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş doreşte pe viitor să realizeze la Târgu-Mureş un Centru de excelenţă de prevenţie a cancerului de tract digestiv superios sau inferior.
Ideea a pornit de la faptul că municipiul Târgu-Mureş este centru universitar, complexitatea cazurilor la Gostroenterologie este ridicată, la fel ca şi adresabilitatea pacienţilor din mai multe judeţe ale ţării, dar şi aparatura deţinută. “Pe lângă partea legată strict de muncă cu pacientul sau la patul pacientului, foarte importantă pentru noi este şi activitatea didactică. Suntem centru de coordonare în rezidenţiatul de gastroenetrologie, avem un număr mare de rezidenţi pe gastroenterologie pe care îi pregătim, avem module de pregătire. Aceşti rezidenţi beneficiază de informaţii teoretice, dar şi de pregătire practică, atât la patul bolnavului, dar şi în cabinetele de endoscopie sau de ecografie. Suntem câştigătorii a două granturi universitare, câştigate prin competiţie naţională. Sigur că aceste granturi ne-au permis finanţarea unor alte proiecte, mai ales de creştere a abilităţii diagnostice în endoscopie şi, sperăm într-un viitor, să facem un centru de excelenţă de prevenţie a cancerului de tract digestiv superior sau inferior”, a declarat prof. dr. Daniela Dobru, şefa Clinicii de Gastroenterologie.
Pentru acest lucru specialiştii vor trebui să aplice din nou un proiect pentru a câştiga un grant universitar, care să permită finanţarea necesară. Totodată va fi nevoie de un colectiv medical mult mai mare. “Sperăm că ne va creşte colectivul, pentru că volumul de muncă este foarte mare şi am avut şi în acest sens înţelegerea comitetului director. Sunt medici tineri, care au fost pregătiţi aici în clinica noastră, cu o pregătire excepţională, care sper ca până la urmă să-i readucem în clinică şi să rămână ca medici permanenţi. Şi în momentul de faţă şi dintotdeauna adresabilitatea pacienţilor pentru clinica noastră a fost foarte mare. Practic avem pacienţi din toate zonele ţării, avem programări care se fac cu două, trei săptămâni înainte”, a conchis şefa Clinicii de Gastroenterologie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE