Condiţii moderne de spitalizare la Gastroenterologie Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 609 Vizualizări

Condiţii moderne de spitalizare la Gastroenterologie

2-2_34.jpg
Pacienţii internaţi în noua locaţie a Clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş beneficază de condiţii de spitalizare ridicate la standarde moderne.
Clinica de Gastroenterologie funcţionează de la sfârşitul anului trecut în mansarda reabilitată a clădirii Medicalei III de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1. Aici, pacienţii sunt internaţi în saloane cu câte patru paturi şi grup sanitar. Totodată, iau mesele principale ale zilei într-o sală de mese, dotată cu mobilier modern, cu televizor LCD unde pot urmări la orice oră, gratuit, programele preferate, cuptor cu microunde pentru a-şi încălzi mâncarea, frigider şi cafetieră. În ceea ce priveşte mobilierul, aparatura şi jumătate din paturi, acestea provin din sponsorizări din partea firmelor farmaceutice, sau a firmelor de altă natură. “Indiscutabil, această nouă locaţie ne-a crescut calitatea vieţii, atât nouă, personalului medical, dar în special pacienţilor. Condiţiile atât de stat în pat a pacienţilor, cât şi de luat masa sunt total diferite faţă de ceea ce a fost. În sala de mese ai senzaţia că eşti într-o cofetărie sau într-un restaurant şi nicidecum într-o unitate medicală. Ai posibilitatea de a urmări programele de televiziune, de aţi face o cafea, de a sta la o şuetă cu ceilalţi pacienţi în sala de mese şi, prin toate aceste facilităţi, practic ne apropiem de condiţiile care există în ţările dezvoltate. Locaţiile au fost în aşa fel făcute încât omul să se simtă bine din toate punctele de vedere”, a declarat prof. dr. Daniela Dobru, şefa Clinicii de Gastroenterologie.
Aceasta a subliniat că activitatea în vechea locaţie din cadrul Clinicii de Medicină Internă se desfăşura pe o suprafaţă de 200-300 metri pătraţi, pe când în noua locaţie au la dispoziţie o suprafaţă de 700 metri pătraţi. Aici sunt 25 de paturi pentru internare continuă şi cinci paturi pentru internare de zi.

Investigaţii medicale de calitate

În cadrul Clinicii de Gastroenterologie funcţionează un
laborator de endoscopie diagnostică şi terapeutică, prin care sunt deservite şapte clinici pentru investigaţia pacienţilor cu patologii digestive. “În cadrul acestui laborator facem şi tehnici foarte noi, tooth generation endoscopy se numeşte, prin care punem în evidenţă cancerul incipient. Avem o conlucrare foarte bună cu Clinica ATI, cu cele două clinici de chirurgie şi tot ceea ce înseamnă imagistică în gastroeneterologie”, a conchis dr. Dobru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE