Baschet cu zâmbetul pe buze cu Adrian Oaneş Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 155 Vizualizări

Baschet cu zâmbetul pe buze cu Adrian Oaneş

7_c9743e.jpgCândva un sport cu tradiţie în Luduş, baschetul a fost dat uitării, ani la rând, până în 2009 când la iniţiativa primarului Florin Urcan fostul baschetbalist Adrian Oaneş s-a decis să înfiinţeze o secţie în cadrul Asociaţiei Club Sportiv „Mureşul” Luduş.
Reporter: Care e povestea revitalizării baschetului luduşean?
Adrian Oaneş:
Echipa am înfiinţat-o în anul 2009. Practic, am avut o discuţie cu domnul primar Florin Urcan care mi-a spus că Asociaţia Club Sportiv „Mureşul” Luduş are în organigramă şi o secţie de baschet şi să facem şi noi ceva. Am făcut apoi reclamă prin oraş şi copii au început să vină la baschet. Am început activitatea, ni s-au dat şi câteva poziţii la sala de sport a oraşului şi încet, încet, am ajuns la circa 50 de copii de diferite vârste, începând din clasa I-a şi până la liceeni.
Rep.: Care este filozofia de sport pe care o transmiteţi copiilor?
A.O.:
Bineînţeles, e frumos să câştigi şi ne dorim să câştigăm, dar noi nu urmărim neaparat performanţa, obiectivul nostru principal fiind atragerea copiilor spre sport, să facă mişcare. Ţinând cont că trăim într-o lume plină cu diverse tentaţii, mulţi copii au alte activităţi şi sportul e trecut pe plan secund. Îi implicăm pe copii nu doar în acţiuni sportive, ci şi în cele ale comunităţii. De exemplu, am participat cu o grupă de copii la acţiunea de curăţenie cu prilejul „Let’s do it, Romania!” şi din când în când îi ducem la meciurile de divizia A pe care le dispută BC Mureş, tocmai din dorinţa de a socializa.
Rep.: Colaboraţi şi cu alte cluburi?
A.O.:
Da, colaborăm cu diferite cluburi din Târgu-Mureş şi periodic organizăm meciuri amicale. Colaborăm foarte bine cu Primăria Luduş, cu domnul primar Florin Urcan, precum şi cu alţi agenţi economici care ne sprijină, cum ar fi Zonix şi Zahărul Luduş. Lucrez împreună cu profesorul Ciprian Ruţă, profesor de sport cu specializare baschet şi aş mai menţiona câteva nume de persoane implicate în această activitate: Dan Darius, Vlad Amariei – redactor la Ştii TV Târgu-Mureş, Nicolae Marian şi Claudiu Marian. De asemenea, păstrez legătura cu doi buni prieteni, antrenori, Mihai Corui de la BC Together Târgu-Mureş şi Dragoş Curtifan de la Labradors Târgu-Mureş, Dragoş fiind şi antrenor secund la campioana României, U Mobitelco Cluj.
Rep.: Care acţiune baschetbalistică a fost cea mai reuşită?
A.O.:
Toate acţiunile sunt frumoase, însă una din cele mai importante activităţi a fost aducerea la Luduş, în data de 8 ianuarie, a echipei BC Mureş. A fost un eveniment cu mare priză la public şi în sală au fost aproape 400 de oameni.
Rep.: Ce obiective de viitor aveţi?
A.O.:
Vrem să atragem cât mai mulţi copii spre sport în general şi spre baschet în special, chiar ne-am şi extins în sensul că avem o grupă de circa 30 de copii şi la Iernut.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE