Cadrele didactice pregătesc o nouă formă de protest Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Cadrele didactice pregătesc o nouă formă de protest

10-2_41.jpgCadrele didactice se pregătesc de o nouă acţiune de protest faţă de restricţiile impuse de noua Lege a Educaţiei. Potrivit liderului Sindicatului „Spiru Haret”, filiala Mureş acţiunea va fi una comună, ce se va desfăşura la nivel naţional.
Acţiunea se doreşte a fi un semnal de alarmă la adresa guvernanţilor şi deocamdată nu se ştie dacă va fi o grevă, o pichetare sau altceva, ci este păstrat secret de către cadrele didactice. „Vrem să pregătim acţiuni de săptămâna viitoare, să ne întâlnim la Federaţie, să stabilim calendarul acţiunilor. Dar este cert că la nivel naţional vom face o acţiune în 16 februarie. Dorim să facem o lansare puternică, pentru a trage un semnal de alarmă pentru guvernanţi. Deocamdată ne organizăm, este un fel de proiect prin care pregătim o acţiune comună. Sută la sută va fi, dar va avea o altă formă”, a declarat Ioan Săcărea, liderul filialei mureşene a Sindicatului „Spiru Haret.”
Acesta a subliniat că sindicaliştii din învăţământ l-au vizitat de două ori pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, pentru a discuta eventuale propuneri şi modificări pentru Legea Educaţiei, dar acesta nu a dorit să discute cu ei. Astăzi, ministrul Educaţiei va fi prezent la Târgu-Mureş la Consiliu Naţional al Elevilor, însă liderul Sindicatului „Spiru Haret”, filiala Mureş, Ioan Săcărea, a precizat că nu a fost invitat. „Nu ne-a primit nici acasă la el, la Bucureşti. De două ori am fost, am intrat până în hol şi nu a vrut să vorbească cu noi, deşi intenţionat i-am transmis că mergem spre a sta de vorbă. Nicidecum să vorbească aici la Târgu-Mureş cu noi. Este un ministru care fuge de noi. Cred că se va ajunge la acea caravană care a avut loc şi anul trecut prin care să mergem să le spunem oamenilor nu cu cine să voteze, ci cu cine să nu voteze”, a mai spus Săcărea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE