Dinamo şi Crişul Oradea au inaugurat Piscina Olimpică Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

Dinamo şi Crişul Oradea au inaugurat Piscina Olimpică

11_15b877.jpgSportul pe apă mureşean a făcut în acest început de an un mare pas înainte. Bazinul olimpic de înot din cadrul Complexului de agrement şi sport Mureşul din Târgu-Mureş a fost acoperit. Construit în anul 2008, acesta aştepta doar realizarea balonului încălzit, pentru a putea fi utilizat în anotimpul rece. Între timp, în Târgu-Mureş au apărut două cluburi cu echipe de polo de juniori, Torpi, apoi Aquasport. Prima s-a înscris recent, în premieră, şi cu o echipă feminină, în primul sezon al acestei discipline în sportul feminin. Acestea se pregăteau până în prezent pe culoare, în bazinele de la Hotel President sau „Dr. Mircea Birău”, fără porţi sau minge. Condiţii similare au avut şi înotătorii Clubului Sportiv Şcolar. Aceştia, chiar dacă se pregăteau, sporadic, pe unul sau două culoare, au avut totuşi rezultate remarcabile. Situaţia s-a schimbat. Săptămâna trecută, noul bazin a fost inaugurat, în haine de gală, cu participarea a două dintre cele mai reprezentative echipe ale poloului românesc, Dinamo şi Crişul Oradea, alături de echipele de juniori, cu invitaţi de marcă. Astfel, a reînviat o disciplină „intrată la apă” în ultimele decenii, din cauza lipsei bazelor sportive.
Matyasi Levente: „Un pas uriaş, care va da roade”
Dacă până acum echipele mureşene au fost nevoite să se pregătească în condiţii improprii acestei discipline şi să evolueze permanent în deplasare, de acum, situaţia s-a schimbat radical. „Echipele Târgu-Mureşului au primit foarte bine această realizare. Acoperirea lui o aşteptau deja de la construirea bazinului. Este un mare pas înainte şi cred că rezultatele vor apărea curând şi vom regăsi sportivi în aceste discipline, care să facă cinste oraşului şi vor justifica aceste investiţii. Şi asta, nu numai în competiţiile interne”, este de părere Matyasi Levente, director adjunct al Complexului, cel care administrează dealtfel noua piscină.
Aşadar, echipele de polo vor avea condiţii optime de pregătire acasă, dar vor putea organiza şi turnee.
200 de plătitori în primele zile
Piscina are program zilnic între orele 6.00 şi 22.00, cu excepţia zilei de luni, când este închisă pentru igienizare. Între intervalele 6.00 – 9.00 şi 20.00 – 22.00 prioritate vor avea sportivii, cu specificaţia că echipele de polo vor folosi doar jumătate din bazin, cu porţile instalate la 25 metri, dar vor putea juca cu mingea. Acest lucru, pentru a oferi şi publicului posibilitatea de recreere. În acelaşi timp, vor fi organizate şi cursuri de înot. „Nu putem neglija nici publicul. Chiar dacă încă nu suntem cunoscuţi şi acesta nu este informat, în primele zile am avut câte 150-200 de plătitori”, a adăugat Matyasi Levente. Excepţie vor fi zilele în care se vor organiza competiţii aprobate de federaţia de specialitate sau comisia judeţeană. La acestea se pot instala tribune pentru spectatori, cu o capacitate de până la 600 de locuri. Baza oferă cele mai bune condiţii, fiind probabil cea mai modernă piscină acoperită din ţară, după sala din Oradea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE