Pregătiri pentru reabilitarea ambulatorului Spitalului Judeţean Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Pregătiri pentru reabilitarea ambulatorului Spitalului Judeţean

3-1_c0da0f.jpgReabilitarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Mureş începe să intre în linie dreaptă. Consiliul Judeţean Mureş a publicat deja anunţul de intenţie pentru a achiziţionarea de aparatură medicală, instrumentar şi mobilier specific pentru dotarea ambulatoriului, precum şi a pregătit intenţia de participare pentru desemnarea executantului lucrărilor de reabilitare. „Este vorba de aparatură pentru dotarea a 18 cabinete din Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Aşa cum este trecut şi în anunţul de intenţie, licitaţia se va organiza la începutul lunii martie, iar pentru furnizare sunt prevăzute conform calendarului proiectului şapte luni. Contractul de furnizare se va semna după ce se va încheia licitaţia. Furnizarea echipamentelor trebuie să coincidă cu terminarea lucrărilor de reabilitare. În momentul în care lucrările de reabilitare se termină numai atunci se pot furniza echipamentele”, a declarat Călin Suciu, şeful Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţean Mureş. Valoarea estimată pentru achiziţionarea aparaturii se ridică la aproape 7 milioane lei  fără TVA. De asemenea, va fi executată şi licitaţia pentru desemnarea executantului lucrărilor de reabilitare. „ Prin decembrie s-a transmis la SEAP şi urmează să fie publicată lista de participare, după aprobarea documentaţiilor”, a mai spus Suciu. Finalizarea lucrărilor va avea loc în termen de 12 luni de la semnarea contractului de execuţie.
Anul trecut CJ Mureş a semnat contractul de finanţare a proiectului „Modernizarea şi Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Mureş”, în valoare totală de 11.268.606 lei, din care contribuţia CJ Mureş se ridică la suma de 405.164 lei.
Servicii medicale din ambulatoriu, grupate în două locaţii
Modernizarea unităţii medicale prevede şi gruparea majorităţii specialităţilor din ambulatoriul de specialitate în două imobile, la Poli II şi în imobilul de pe str. Gheorghe Marinescu nr. 1. Clădirea Poli II situată în B-dul 1 Decembrie 1918 va reuni secţiile dermatovenerologie, pneumologie, obstetrică ginecologie, neurologie, endocrinologie, oftalmologie, pediatrie, neuropsihiatrie pediatrică, medicină internă, cardiologie, chirurgie şi ortopedie, iar clădirea situată pe str. Gheorghe Marinescu nr. 1 va reuni specialităţile alergologie, gastroenterologie, urologie, nefrologie, chirurgie plastică- microchirurgie reconstructivă şi chirurgie toracică. Lucrările de modernizare mai prevăd şi realizarea unui lift pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la etajele superioare de la Poli II.
Servicii medicale noi
Un serviciu medical nou este scintigrafia, proiectul vizând achiziţionarea unui scintigraf şi a altor aparate conexe, necesare într-un laborator de scintigrafie, destinate efectuării de investigaţii în endocrinologie şi urologie. Se doreşte, de asemenea, dezvoltarea Centrului de senologie la Poli II. În prezent există un ecograf şi un mamograf, dar va fi amenajat şi un cabinet de chirurgie în care se va putea face biopsie mamară. Un alt obiectiv este achiziţionarea unui osteodensimetru Dexa în cadrul cabinetului de endocrinologie, ecografe de ultimă generaţie, un ecograf cu sondă vaginală şi abdominală la ginecologie, etc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE