BC Nova Vita ţinteşte mai sus Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

BC Nova Vita ţinteşte mai sus

11-1_48.jpgNou promovata în divizia A de baschet feminin BC Nova Vita Târgu-Mureş se pregăteşte intens pentru reluarea campionatului, care va avea loc în acest sfârşit de săptămână. După turul campionatului, echipa antrenorului Stacey Nolan ocupă locul III în clasament, cu 27 de puncte (12 victorii şi 3 înfrângeri) şi va evolua în deplasare, sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 12, la Iaşi, împotriva Politehnicii din localitate.
Remanieri importante în lotul mureşencelor
În pauza competiţională BC Nova Vita a pierdut trei jucătoare şi a transferat trei jucătoare valoroase. S-a renunţat la americancele Ashlee Roberson, din motive de sănătate şi Keila Beachem, care a optat pentru campionatul din Turcia şi la serviciile clujencei Bianca Vescan. În locul lor au fost aduse americanca Catherine Margaret Scanlon (28 de ani, 1,84 m), care a evoluat ultima dată la Palacio de Cangresos Ibiza (Spania) şi două sârboaice. Acestea sunt Dragana Gobeljic (23 de ani, 1,83 m) de la Prolecter Zrenjanin (Serbia) şi Bojana Vulic (27 de ani, 1,91 m), ultima oară la Maccabi Ashdod (Israel). Pentru transferul acestora s-a implicat personal preşedintele clubului, Doru Borşan. “Am adus trei jucătoare experimentate şi totodată valoroase în ideea de a întări lotul şi să încheiem campionatul cel puţin pe poziţia pe care ne aflăm şi, poate la anul să atacăm titlul. Ne dorim ca la sfârşitul acestui an, la festivitatea de premiere organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport, pentru noi să fie cel mai frumos şi prestigios. M-am ocupat personal de aceste transferuri, după ce la începutul sezonului am acceptat doar sfaturi”, a declarat Doru Borşan.
Achiziţii agreate, se aşteaptă confirmarea
,Schimbările din cadrul lotului au fost în parte determinate şi de atmosfera din cadrul lotului, unde au avut loc şi o competiţie a orgoliilor. Toate aceste transferuri au fost primite cu mult entuziasm de antrenorul Stacey Nolan, care a fost anunţat de intenţiile preşedintelui şi a fost de acord cu transferurile. Cele trei jucătoare au fost influenţate să aleagă Târgu-Mureşul şi datorită faptului că se cunoşteau cu antrenorul mureşencelor, sau cu unele dintre jucătoare. “Situaţia mea în Spania era una delicată, în urma unei accidentări. Am ajuns aici pentru că am fost colegă cu Cherisse, cu care am jucat împreună în Statele Unite. Aceasta m-a contactat şi am venit, ştiind că este o echipă care urmăreşte performanţa. Sunt gata să dau tot ce am mai bun şi să ne realizăm obiectivul propus”, a spus texana Catherine Scanlon, jucătoare care evoluează pe posturile 3-4.
Şcoala americană va fi aşadar completată de cea sârbească, cu două jucătoare care au mari ambiţii. Bojana Vulic este o jucătoare experimentată, care joacă pe posturile 4-5 şi a evoluat la echipe care au participat în competiţiile europene. “Am ales Târgu-Mureş pentru că eram la final de contract cu fosta mea echipă. Ne-am cunoscut cu Stacey Nolan şi am aflat că aici s-a alcătuit o echipă valoroasă şi sper ca rezultatele să se ridice la valoarea aşteptărilor”, a spus aceasta după ce a sosit la noua sa echipă.
“Mezina” transferurilor din această iarnă este Dragana Gobeljic, de 23 de ani, joacă pe poziţiile 3-4. “Am fost cu echipa naţională a Serbiei la un turneu internaţional în Italia, unde l-am cunoscut pe Stacey Nolan, care conduce echipa României. Astfel, când am fost contactată, am aceeptat transferul şi am primit aici toate condiţiile pentru a obţine performanţa”, au fost cuvintele tinerei sârboaice.
Aşadar, cele trei transferuri au fost recomandate în primul rând de cărţile de vizită ale celor trei sportive, care au activat la echipe puternice, iar faptul că a fost necesară contactarea agenţilor pentru a fi aduse poate fi o dovadă a cotei acestora. Rămân de rezolvat integrarea şi confirmarea valorii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE