Alina Suciu: „Trebuie nerv în ceea ce faci” Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Alina Suciu: „Trebuie nerv în ceea ce faci”

9-1_51.jpgComponentă de bază a multiplei campioane de popice Romgaz Electromureş Târgu-Mureş, Alina Suciu a fost recent selecţionată în lotul reprezentativ de junioare al României (la popice junioratul se încheie la 23 de ani). Simpatica sportivă din Ungheni, care în 18 decembrie a împlinit 22 de ani practică acest sport cu multă pasiune şi, datorită temperamentului său, deseori când ia bila, instinctul îţi spune să te fereşti. A pierdut şirul titlurilor obţinute, la toate categoriile de vârstă, individuale şi cu echipa. Absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a optat pentru o disciplină mai puţin populară, dar motivul îl aflăm de la ea.
Reporter: Cum ai ales această ramură sportivă?
Alina Suciu:
Am început să practic handbalul la LPS, dar o accidentare la gleznă m-a determinat să renunţ la acest sport. În urmă cu mai bine de şapte ani, am fost la un antrenament de popice cu prietena Raluca Cucuta. Am încercat, mi-a plăcut, m-am hotărât să rămân la această disciplină şi nu-mi pare rău.
Rep.: Crezi că-ţi va oferi oportunităţi pentru viitor?
A.S.:
Nu ştim niciodată ce ne rezervă viitorul, dar eu am ales această cale. Pot să predau ca profesor de sport şi, în paralel să joc popice. Este un sport longeviv, pe care pot să-l practic atâta cât îmi permite sănătatea. Deocamdată, important este să joc cât mai bine şi să ajung cât mai sus.
Rep.: Ce reprezintă pentru tine cât mai sus?
A.S.:
Deocamdată mă gândesc doar la echipa mea de club, care este oricum cea mai bună pe plan intern. Important este să fac parte din echipa mare, să fiu în formaţia de bază şi să obţin rezultate cât mai bune. Acum am ajuns şi la lotul naţional, chiar dacă deocamdată doar la junioare. Încă nu mi-am stabilit alte ţeluri.
Rep.: Nu te trădează uneori temperamentul?
A.S.:
Aceasta sunt eu şi consider că este mai degrabă bine, altfel nu pot să joc. Trebuie să ai nerv în ceea ce faci, să-ţi doreşti tot timpul să faci mai bine. Cred că asta îţi dă energia necesară obţinerii rezultatelor bune.
Rep.: Ce te pasionează în afara sportului?
A.S.:
Timp liber n-am prea avut, abia am terminat facultatea şi programul competiţiilor nu mi-a permis prea mult. Anul acesta va fi de asemenea unul foarte încărcat, competiţii interne, campionat cupă, Liga Campionilor, plus lotul naţional. În rest, odihna, sau mai ieşim cu fetele la un film sau o plimbare. Îmi mai place muzica house şi cam atât, nu am multe pasiuni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE