Bunătatea lui Dumnezeu îi eliberează pe oameni de lăcomie Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Bunătatea lui Dumnezeu îi eliberează pe oameni de lăcomie

11-1_50.jpgPutem să ne schimbăm viaţa în bine din proprie iniţiativă, să devenim milostivi cu credinţă în Dumnezeu, fără să fim pedepsiţi cu boală sau cu suferinţă, este învăţătura Evangheliei de alaltăieri, din duminica a XXXII-a după Rusalii.
Evanghelia ne arată cum un om bogat, vameşul Zacheu, care era un om urât de popor pentru lăcomia lui şi invidiat pentru bogăţia pe care o adunase în scurt timp în mod necinstit şi nedrept s-a trezit la un moment dat cu o dorinţă de schimbare, pentru că bogăţia nu îl mai mulţumea sufleteşte. De aceea auzind că venea în cetatea Ierihonului Iisus Hristos, despre care auzise că schimbase vieţile multor oameni, s-a grăbit să meargă în întâmpinare lui. Fiind mic de statură s-a urcat într-un sicomor, unde Iisus Hristos, deşi era înconjurat de mulţime de oameni, l-a văzut şi i-a spus: „Zacheu, grăbeşte-te şi dă-te jos, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta”. “Şi a coborât degrabă şi L-a primit, bucurându-se. Şi, văzând, toţi murmurau, zicând că a intrat să găzduiască la un păcătos. Iar Zaheu, stând înaintea Domnului, I-a zis: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor şi, dacă am nedreptăţit pe cineva cu ceva, întorc împătrit. Şi a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia, căci şi acesta este fiu al lui Avraam. Căci Fiul Omului a venit să caute şi să mântuiască pe cel pierdut”, se arată în Evanghelie. „De aici învăţăm un lucru minunat: că de multe ori în viaţă Dumnezeu nu prin pedepse, nu prin mustrare ci prin bunătate, prin îndelungă răbdare, iubire milostivă şi părintească aşteaptă întoarcerea celor păcătoşi la viaţa curată şi adevărată”, a predicat enoriaşilor părintele Emil Muntean, parohul Bisericii cu hramul Sfinţii Constantin şi Elena din Târgu-Mureş.
Şi noi ne putem schimba viaţa în bine din proprie iniţiativă, pentru că Dumnezeu aşteaptă cu răbdare ca fiecare să-şi întoarcă faţa la El. „Dumnezeu de multe ori în viaţă pe cei păcătoşi nu-i lipseşte de bunătatea sa, de binecuvântarea sa. Dumnezeu îi ajută pentru că vrea ca omul să se deşteaptă şi să ajungă la viaţa nouă. Nu putem să ne schimbăm oare şi noi din răi în buni, din avari să devenim darnici? Şi ne spun şi părinţii cum: atunci când te întâlneşti cu un om mai credincios ca tine să nu îl invidiez şi să te străduieşti să ajungi şi tu la o stare de îmbunătăţire duhovnicească, la o credinţă puternică care să producă minunea şi schimbarea în viaţa ta. Când întâlneşti un om harnic şi darnic trebuie să fie şi pentru tine un îndemn să fi harnic şi apoi din rostul hărniciei tale să fi darnic cu ceilalţi oameni”, a mai spus părintele Muntean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE